Prajitura delicioasa cu piersici

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Mai 2012 | 4696 vizualizari

 

Aceasta reteta minunata am gasit-o pe blogul lui Edith...este o prajitura cu aroma subtila de cocos,dar cu gust intens de piersici (se pot pune orice fructe, pe blog se numea Prajitura Hawaii, si era cu coktail de fructe). Tot ce pot spune este ca se topeste in gura...!!!

 

INGREDIENTE

  • un compot mare de piersici (sau ce fructe doriti)
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 25 g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • putina margarina si putin gris pentru tapetat
Glazura:
  • 80 g zahar vanilat
  • 9-10 linguri suc din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu piersici:

Turnam continutul conservei intr-un strecurator si lasam sa se scurga bine sucul intr-un alt recipient. Taiem bucatile de  fructe in bucatele potrivite. Batem bine margarina cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent. La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele. Tapetam vasul cu margarina si gris, turnam aluatul si nivelam frumos deasupra. Dam prajitura la cuptorul preincalzit cca. 50-60 minute. Cand e gata, scoatem si lasam la racit. Zaharul pudra il amestecam cu sucul de fructe, in asa fel incat sa obtinem o glazura (mai vascoasa), apoi turnam peste prajitura.

Se serveste dupa ce prajitura a absorbit toata glazura!

Se poate orna cu frisca si dulce de leche!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si mascarpone