Choux a la creme facute acasa

de noiinbucatarie in Prajituri, 1 Mar 2016 | 1837 vizualizari

 

Prajituri bune si care se fac foarte usor. Compozitia cojilor este cea de eclere. Cu aceste prajituri particip la concursul dedicat lui Godina si reteta este vizibila si pe site-ul meu alaturi de multe altele http://noiinbucatarie.ro/choix-la-creme-facute-acasa/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 1 budinca de ciocolata
  • 4 linguri de zahar
  • frisca
  • 500 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme facute acasa:

Se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.


Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Este acelasi procedeu ca si la eclere.


Tava se tapeaza cu hartie de copt si se pun cu un pos sau cu o seringa de ornat prajiturile.


Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.


Prepararea cremei: 400ml lapte se pune la fiert. Restul de lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 4 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.


Cojile de choix-uri se taie decat partea de deasupra , se pune umplu cu crema, apoi peste crema punem cu o seringa de ornat si frisca si le acopeim cu partea taiata.


Le pudram cu zahar pudra la final.

 

TIPS-URI

1

Frisca se pune peste budinca doar dupa ce budinca s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme facute acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:21

ce bune sunt , un desert de nerefuzat

noiinbucatarie 1

02.03.2016, 16:10

MotanLaOale 1

02.03.2016, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Platica lui Godina