Choux a la creme facute acasa

de noiinbucatarie in Prajituri, 1 Mar 2016 | 1544 vizualizari

 

Prajituri bune si care se fac foarte usor. Compozitia cojilor este cea de eclere. Cu aceste prajituri particip la concursul dedicat lui Godina si reteta este vizibila si pe site-ul meu alaturi de multe altele http://noiinbucatarie.ro/choix-la-creme-facute-acasa/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 1 budinca de ciocolata
  • 4 linguri de zahar
  • frisca
  • 500 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme facute acasa:

Se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Este acelasi procedeu ca si la eclere.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se pun cu un pos sau cu o seringa de ornat prajiturile.

Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Prepararea cremei:  400ml lapte se pune la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 4 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de choix-uri se taie decat partea de deasupra , se pune umplu cu crema, apoi peste crema punem cu o seringa de ornat si frisca si le acopeim cu partea taiata.

Le pudram cu zahar pudra la final.

 

TIPS-URI

1

Frisca se pune peste budinca doar dupa ce budinca s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme facute acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Choux a la creme facute acasa-0
Choux a la creme facute acasa-1
Choux a la creme facute acasa-2
Choux a la creme facute acasa-3
Choux a la creme facute acasa-4
Choux a la creme facute acasa-5

COMENTARII (15)

anca_rm

anca_rm 1

02.03.2016, 13:21

ce bune sunt , un desert de nerefuzat

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

02.03.2016, 16:10

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.03.2016, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!