Buturuga

de RuxyRux in Prajituri, 3 Ian 2011 | 4795 vizualizari

 

...sau Buche de Noel, se mai numeste si Yule Log si este un desert traditional francez care se serveste in perioada Craciunului...delicios...

 

INGREDIENTE

  • pandispan:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 6 oua
  • 300 gr zahar vanilie
  • 4 linguri faina
  • esenta rom
  • 2 ciocolate negre
  • 170 gr unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga:

Blatul:


Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament, iar cu furculita facem in mijloc un zig zag pana la fund apoi nivelam frumos. Dam la cuptor la 175 grade pentru 20-25 de minute( nu umblam la cuptor). Scoatem pe un prosop ud bine stors, punem pandispanul cu foaia pergament cu tot pe prosop lasam 5 minute si apoi cat e caldut, ajutandu-ne de prosop il rulam. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi dam la rece.


Crema o facem din timp in felul urmator:


Punem pe foc intr-un vas mai mare laptele si frisca, topim in el si ciocolata. Mixam ouale cu zaharul si esentele, apoi faina si turnam in fir subtire in lapte. Lasam pe foc sa se ingroase in jur de zece minute si apoi dam la rece. Cand s-a racit facem untul crema si apoi il amestecam cu compozitia de ciocolata. Dam din nou la rece.


Cu zece minute inainte sa umplem rulada, aducem crema in casa si o lasam la temperatura camerei. Luam blatul, il derulam si apoi il ungem cu crema. Rulam la loc , taiem o bucata din care facem buturauga mai mica si acoperim cu ciocolata. Decoram cu fulgi de ciocolata si dupa dorinta cu ornamente( ciupercute, braduti).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

ninina 1

13.01.2011, 18:06

waw ce super arata!!!!!!!!!1 sigur sigur si gustoasa.....
Ruxy draga mea...e nebunie aici la tine.....
...

RuxyRux 1

13.01.2011, 18:30

Multumesc draga mea Ninina

adry88 1

23.05.2011, 21:38

foarte interesant si frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura