Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

de mirela0911 in Prajituri, 14 Mai 2017 | 3460 vizualizari

 

Reteta este a bucatarasei Miha, reteta ce mi-am notat-o in caiet acum vreo 7 ani. O facusem atunci, dar pe vremea aceea inca nu aveam cont, iar zilele acestea am zis sa o fac din nou pentru ca stiam ca e tare buna! Copiilor le-a placut cel mai mult crusta cu fulgi de porumb de deasupra! :D 
Multumesc, Miha, pentru reteta! Foarte buna! >:D<
 "Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt grecesc
  • 4 lg ulei
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 3 lg smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Pt.crusta:

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 cana fulgi porumb
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb:

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de vanilie, uleiul se toarna ca la maioneza, mixand usor, apoi la final, faina amestecata cu praful de copt, alternandu-se cu laptele. Se va obtine o compozitie mai groasa,decat smantana. Se imparte in doua. 

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23x30 cm, cu hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 10 minute. In acest timp, ne ocupam de crema.

Crema: Se amesteca branza cu smantana, zaharul si ouale pana devine o crema fina. La final, se adauga esenta de vanilie.

Dupa cele 10 minute, se scoate tava, se toarna crema de branza, iar deasupra restul de aluat. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie.

Crusta: Intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune zaharul sa se caramelizeze. Dupa ce s-a topit tot, se adauga untul si frisca lichida. Se amesteca pana se topeste tot caramelul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga fulgii de porumb, amestecand usor pentru a nu se sfarama foarte tare.

Aceasta crusta se toarna peste prajitura scoasa din cuptor, se intinde usor pe toata suprafata apoi se lasa la racit. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

2

Dimensiunea tavii folosite a fost de 23x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dulciuri cu Georgiana 1

15.05.2017, 09:13

Ce idee!

kytz 1

15.05.2017, 15:15

Waw! Cred că e super bună!

mirela0911 1

16.05.2017, 10:38

E foarte buna! Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert - Prajitura tavalita