Prajitura frageda cu mere

de Bunica in Prajituri, 10 Dec 2016 | 36192 vizualizari

 

Prajitura frageda cu mere o recomand pentru perioadele de post si nu numai. Este delicioasa! Va rog, nu ziceti .............cah, e cu margarina! Nimic din ce nu e in exces, nu face rau! Mulțumesc Ina pentru retetă si implicit altui bucătaraș drag.;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 10 linguri cu apă
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 5-600g făină
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 2 kg mere
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriță scorțișoară
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Spală și curăță merele de coajă.

Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Călește merele până își schimbă culoarea.

Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute.

Pune merele într-o strecurătoare si lasă-le sa se scurgă zeama.

Pune merele într-un vas si amestecă scorțișoara.

Aluatul

Pune 500 g făina, într-un vas de frământat.

Fă un locas în mijlocul grămăjoarei de făină, adauga apa, uleiul, sarea, margarina moale și bicarbonatul de sodiu peste care ai pus zeama de lămâie.

Frământă un aluat până nu se lipește de mână; să nu fie foarte moale.. Dacă este nevoie, adaugă puțină făină.

Restul de făină îl folosești la întins foile.

Pune aluatul într-un castron și acoperă-l cu folie alimentară.

Lasă la frigider 10-15 minute.

Împarte aluatul in 3-4 părți în funție de tava în care ti-ai propus să faci prăjitura.

Ia tava si tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Întinde o foaie de 0,5 cm.

Pune foaia în tavă, peste care adaugă un strat generos de mere.

Apoi aluat, mere, aluat, mere, ultimul strat să fie aluat.

Dă tava la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 35-40 minute, până trece testul cu scobitoartea.

Scoate tava, lasă să se răcească, porționează și pudrează prăjitura.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

13.12.2016, 10:11

Musai trebuie făcută!

dantes 1

14.12.2016, 16:52

Buna!

Nepotica 1

11.09.2023, 20:52

Nu zic nimic,însă dacă incerc cu unt,credeți ca iese?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Naty