Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

de Catalina L in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 384 vizualizari

 

Va prezint cu un pic de intarziere :)  desertul facut anul asta de Craciun -  o prajitura "Bûche de Noël" varianta moderna cu mousse de ciocolata, un biscuit Joconde cu migdale si cu un insert din capsuni si zmeura.
Bûche de Noël sau Buturuga de Craciun este un desert frantuzesc, asociat cu sarbatoarea Craciunului.
Pentru a realiza aceasta reteta, am folosit o forma  in inox cu insert.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/buturuga-din-mousse-de-ciocolata-si.html
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g de capsuni si zmeura congelate sau proaspete
  • 35 g de zahar
  • 6g de gelatina - 3 foi

Biscuit joconde :

  • 75 g de pudra de migdale
  • 75 g de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2 oua
  • 15 g de unt topit
  • 2 albusuri de ou
  • o mana de zmeura congelata

Mousse cu ciocolata :

  • 200 g de ciocolata cu lapte sau neagra
  • 50 g de apa
  • 50 g de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 40 cl de smantana lichida pentru frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura:

Pregatiti insert-ul de fructe:


Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.


Se spală si se curata căpșunile si zmeura.


Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat.


Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda luata de pe foc.


Se varsa in forma de insert, se lasa sa se raceasca si se pune la congelator timp de 2-3 ore.


Pregatim biscuitul:


Separam albusurile de galbenusuri.


Se bat albușurile spuma, adaugand treptat 2 linguri de zahar, pana se tin ca o bezea. Amestecati pudra de migdale, faina si restul de zahar. Adaugati ouale intregi treptat si untul topit. Incorporati albusurile spuma delicat cu o spatula.


Intindeti aluatul pe o hartie de copt, puneti deasupra zmeura un pic sfaramata și dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 5-10 minute.


Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se rastoarna din nou pe o placa in silicon. Se inveleste in folie, pentru a nu se usca.


Preparati mousse-ul cu ciocolata. :


Topiti ciocolata la bain marie si pastrati-o la cald.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare, pana obtinem o textura de frisca. Pastrati la rece.


Intr-o cratita, puneti apa si zaharul, amestecati si aduceti la fierbere.


Bateti galbenusurile la robot si varsati siropul fierbine continuand baterea..


Puneti robotul la viteza maxima si bateti timp de 5 minute. Reduceti viteza si continuati sa bateti pana la racirea completa.


Adaugati apoi,ciocolata topita calduta si amestecati.


Incorporati apoi treptat frisca la spatula.


Montati buturuga:


Tapisati bine peretii formei in inox cu crema din ciocolata. Puneti insertul congelat in mijloc. Acoperiti bine cu mousse si tasati.


Deasupra, puneti biscuitul - taiati-l o idee mai mic decat dimensiunea formei. Se pune in folie si se pune la congelator cel putin o noapte.


Cu restul de mousse si de biscuit, am facut 5 domuri intr-o forma in silicon - am filmat si congelat.


Decorare:


A 2a zi, scoateti buturuga si o demulati pe o farfurie de prezentare (am taiat-o in 2).


Decorati cu ciocolata rasa, fructe si cu restul de biscuit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Camelya 1

24.01.2017, 10:38

Uaaa, ce bine arata!

Rocsi 1

24.01.2017, 19:01

Ce imi place cum se vede sectiunea!

oanapl 1

24.01.2017, 19:21

waw...ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca