Tarte cu piure de mere si frisca

de Julie in Prajituri, 17 Sep 2010 | 2827 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

Blat: 

  • 150 g faina,
  • 50 g migdale  macinate fin,
  • 1 galbenus,
  • 70 g zahar farin,
  • 100 g unt, 
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • coaja rasa de lamaie

Piure de mere:

  •  3 mere,
  • 20 g unt,
  • 3 linguri zahar farin,
  • 1 lingurita scortisoara

Crema: 

  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura crema de branza,
  • esenta vanilie

Decor:

  •  fulgi de migdale, scortisoara, frisca

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu piure de mere si frisca:

Piure:

Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru

7-8 minute. Se scurg de apa ,se adauga unt, scortisoara, zahar farin si se paseaza cu blenderul.

Crema:

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina , esenta , crema de branza si se mixeaza bine.

Blat:

Se face un aluat potrivit de moale din unt, zahar, galbenus de ou, lamaie si faina. Se garnisesc formele de tarta cu el si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se umplu tartele cu o lingura cu crema , in mijloc se aseaza o lingura cu piure de mere si se presara fulgi de migdale. Se coc in cuptorul incins bine inainte ,timp de 20-25 minute.



Dupa ce se racesc bine se decoreaza cu frisca ,

fulgi de migdale si se presara scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu piure de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

epurasha2bb 1

07.10.2010, 09:15

ce frumuseti ! numai tu poti sa faci asa ceva! excelente, le trec la favorite! chiar azi imi propusesem sa fac ceva cu mousse de mere si acum sa;livez la tartele tale!5f

Julie 1

11.10.2010, 15:36

adry88 1

03.06.2011, 20:53

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine,zmeura si mascarpone