Aperitiv cheesecake cu topping de rosii

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2017 | 1336 vizualizari

 

Delicii de Paste
Pentru acest aperitiv delicios m-am inspirat de pe blogul Andreea Chinesefood

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • ½ lingurita praf de copt
  •  crema:
  • 200 g crema de branza Delaco
  • 50 g telemea
  • 2 fire ceapa verde
  • 30 g masline
  • ½ plic gelatina
  • piper
  •  topping:
  • 1 conserva rosii intregi decojite 400g
  • ½ plic gelatina
  • busuioc
  • oregano
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cheesecake cu topping de rosii:

Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare si il incorporezi in primul amestec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul preincalzit, la 160 de grade C, pentru 15 minute.


Dupa ce s-a racit aluatul, il decupezi cu ajutorul unor inele de montat.


Pui ½ plic de gelatina la hidratat in 40 ml apa pentru 10 minute, apoi pui vasul pe baie de aburi si o lasi sa se dizolve.


Pentru compozitia de branza, razi telemeaua si adaugi peste ea crema de branza, ceapa tocata marunt, maslinele taiate cubulete mici, piper si apoi amesteci. Adaugi gelatina peste crema de branza si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.


Torni crema de branza peste aluat si dai la frigider.


Pentru topping, decojesti rosiile si le pui intr-un vas si le pasezi cu un blender vertical, pana obtii un suc gros de rosii. Fierbi sucul de rosii timp de 10-15 minute, pana scade la jumatate. Condimentezi cu sare, piper, oregano si busuioc, iar la sfarsit, adaugi otetul balsamic.


Strecori amestecul de rosii, pentru a obtine o compozitie cremoasa.


Pui ½ plic de gelatina la hidratat, in 40 ml apa pentru 10 minute, apoi pui vasul pe baie de aburi si o lasi sa se dizolve. Amesteci gelatina cu sucul de rosii racit, apoi torni compozitia peste crema de branza si introduci formele in frigider pentru 1-2 ore.


Dupa ce s-a intarit toppingul, inainte de a scoate inelele, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.


Decorezi cu ceapa verde si servesti aperitivul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cheesecake cu topping de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

27.04.2017, 09:10

Deosebit acest aperitiv!

oanapl 1

27.04.2017, 17:25

Va multumesc de aprecieri!

FloricaBoghiu 1

03.05.2017, 00:06

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pernite cu 3 feluri de branza