Pulpa frageda de miel la cuptor

de oanapl in Oaie, 14 Mai 2021 | 3146 vizualizari

 

Aceasta este cea mai fragedă și delicioasă friptură de miel pe care am pregătit-o până acum. Carnea e moale și se topește în gură. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Savori Urbane.
"retete pascale"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel
  • Marinada 1:
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Marinada 2:
  • 150 g muștar clasic
  • 1 lingură de miere
  • sare
  • 1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • zeama și coaja rasă de la ½ de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa frageda de miel la cuptor:

Ștergi bine pulpa de miel cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari sare, piper și boia dulce și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (minim 8-9 ore).

 marinada 2 

Într-un castron amesteci muștarul cu zeama și coaja de lămâie, cu mierea și ierburile uscate și cei 2 căței de usturoi zdrobiți. Amesteci bine. Ungi pulpa de miel pe ambele părți cu marinada de mustar. Învelești capătul osului cu folie ca să nu se ardă. 
Lași tava cu friptură 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!

Încingi cuptorul la 160 – 170 C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi friptura cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră și jumătate de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.

După alte 60 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii. 
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.

O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în friteuza cu aer cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa frageda de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc