Pulpa frageda de miel la cuptor

de oanapl in Oaie, 14 Mai 2021 | 3298 vizualizari

 

Aceasta este cea mai fragedă și delicioasă friptură de miel pe care am pregătit-o până acum. Carnea e moale și se topește în gură. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Savori Urbane.
"retete pascale"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel
  • Marinada 1:
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Marinada 2:
  • 150 g muștar clasic
  • 1 lingură de miere
  • sare
  • 1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • zeama și coaja rasă de la ½ de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa frageda de miel la cuptor:

Ștergi bine pulpa de miel cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari sare, piper și boia dulce și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (minim 8-9 ore).

 marinada 2 

Într-un castron amesteci muștarul cu zeama și coaja de lămâie, cu mierea și ierburile uscate și cei 2 căței de usturoi zdrobiți. Amesteci bine. Ungi pulpa de miel pe ambele părți cu marinada de mustar. Învelești capătul osului cu folie ca să nu se ardă. 
Lași tava cu friptură 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!

Încingi cuptorul la 160 – 170 C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi friptura cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră și jumătate de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.

După alte 60 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii. 
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.

O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în friteuza cu aer cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa frageda de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc