ony

1

Bucataras
incepator

Targoviste

Bucataras din 21.10.2010

RETETE75
PRIETENI3
Retete

Painica de casa

In Piine la 21 Ian 2011

se face maiaua din drojdia cu apa,zaharul si 2 linguri de faina; separat se bat ouale cu laptele,sarea si uleiul de masline; se adauga toata faina si maiaua peste ;si se framanta,apoi se lasa la cald pentru a creste. pentru cine vrea poate sa adauge in aluat si seminte de mac.

Maioneza de casa

In Clasice la 26 Dec 2010

se pune uleiul tot intr-un vas,se aDauga ouale crude,mustarul si sarea si se incepe mixarea. veti fi uimite cat de repede se face,iese foarte spumoasa si alba ca cea de la magazin.

Tort de mere

In Torturi la 24 Dec 2010

se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,praful de copt si faina.  merele le-am oparit pentru 5 minute in apa cu sare,apoi in vasul in care urma sa coc blatul am topit 200 gr de zahar si l-am amestecat tot acolo cu 100 gr de margarina; dupa ce s-a...

Fursecuri fragede

In Prajituri la 24 Dec 2010

se bat foarte bine ouale cu zaharul; se adauga margarina topita in prealabil, apoi se adauga praful de copt si faina si se omogenizeaza bine. se ia cu lingura ,se pune in forma si se fac biscuitei. Eu am folosit un pistol pentru biscuiti.

Prajitura - Cap de turc

In Prajituri la 24 Dec 2010

se separa ouale, se pune la foc zaharul cu apa; intre timp se bat albusurile spuma; dupa ce zaharul s-a topit se pune cate putin peste albusurile spuma batand in continuare; se adauga galbenusurile,apoi uleiul,praful de copt si se incorporeaza incet faina pana ce se omogenizeaza totul...

Oua umplute cu peste afumat

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2010

se fierb ouale, cand se racesc se taie pe jumatate,se scot galbenusurile,acestea amestecandu-se cu branza topita,sare,piper,maioneza si cu pestele rupt fasiute. se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie si se dau la rece. sunt foarte bune.

Pui umplut la cuptor

In Pui la 24 Dec 2010

se pregateste puiul de seara pentru a fi cat mai aromat. se face un mix din miere,mustar,boia,condimente,usturoi,verdeturi si ulei(cantitatile le alege fiecare ) si se unge foarte bine puiul dupa ce acesta a fost spalat si curatat.se introduce mixul si sub piele,in carcasa;si se inveleste in...

Piftelute de pui

In Pui la 20 Dec 2010

carnea de pui se toaca,la fel se procedeaza si cu cartofii,ceapa,usturoiul,verdeata; se amesteca toate impreuna,se sareaza,se pipereaza; se adauga 3-4 linguri de pesmet si tot atata faina,iar la sfarsit verdeatza tocata marunt; se pune uleiul la incins si se modeleaza piftelute care se...

Salata de fasole boabe

In Mancaruri de post la 11 Dec 2010

se taie ceapa julien,castravetele se taie feliute; se adauga fasolea boabe, sare piper si ulei; se amesteca toate si gata!!! pofta buna!!!

Pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 11 Dec 2010

se curata cartofii si se taie in felii grosute;separat se face un amestec de ulei,verdeturi uscate,condimente,sare,piper si o capatana de usturoi tocat si o lingura de zeama de lamaie;se pun cartofii in aceasta compozitie si se amesteca bine. se incinge cuptorul  ,se pune hartie de copt...

Macaroane cu branza

In Spaghete la 30 Noi 2010

se fierb macaroanele conform indicatiilor si se scurg; intre timp se bat ouale cu zaharul,se sfarama branzica peste,se adauga esenta,stafidele; compozitia astfel obtinuta se amesteca cu macaroanele usor; se unge o tava cu ulei sau margarina,se presara cu pesmet,se toarna totul si se baga...

Chiftele de peste

In Pangasius la 30 Noi 2010

se toaca fileul de peste,cartoful,ceapa, si restul si se amesteca toate; se adauga ouale,se sareaza,pipereaza,se pune pesmetul si faina si se incinge uleiul; se fac chiftelute care se prajesc,apoi se scot pe un servet .

Clatite cu carne

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

se face compozitia de clatite in mod normal,stiut de toata lumea si se coc; se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul,se calesc;se adauga sare,piper,boia si condimente apoi knd ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si se caleste in continuare aprox. 10 min; apoi se umplu...

Chiftele de conopida cu soia

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

conopida se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie,la fel se procedeaza si cu soia granule; se amesteca impreuna cu morcovul,usturoiul,ceapa,mararul,tocate(conopida de asemenea se da prin masina); se adauga ouale,condimente,se sareaza,pipereaza; se pune cam o ceasca de pesmet si...

Peste la cuptor

In Peste la 23 Noi 2010

ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu usturoiul,ardeiul iute;apoi se adauga ciupercile si se lasa pana acestea scad. apoi se adauga porumbul,se potriveste de sare si piper si se rastoarna totul intr-o tava. pestele se spala f bine,se curata ,se taie,se condimenteaza si se aseaza...

Ciorba de peste

In Ciorbe la 23 Noi 2010

se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga legumele spalate si curatate,se adauga baza pt mancaruri,iar cand sunt aproape fierte legumele se pune orezul. intre timp pestele se curata si se spala f bine;se va adauga in ciorbita in ultimele 10 minute de preparare; tot atunci adaugam si...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 20 Noi 2010

se pune pulpa la fiert,se spumeaza apoi se adauga legumele; cand legumele au fiert se scot din supa,se pregateste compozitia pt galuste;dupa ce carnitza a fiert bine se pune compozitia de galuste cui o linguritza si se lasa la fiert;spre sfarsit se adauga putin ulei,se potriveste de sare,iar...

Aperitiv cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

se caleste ceapa cu putin ulei ,se pune peste carnea tocata,se adauga mirodenii,sare,piper si se amesteca totul. se ung 2 tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu pesmet; se imparte compozitia in 2,cate o parte pt fiecare tava,se aseaza un strat de carne,apoi se taie ou felii si se aseaza...

Faguri cu crema

In Prajituri la 20 Noi 2010

se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga laptele,uleiul si se amesteca bine,apoi se pune faina cu praful de copt,se omogenizeaza totul. se unge forma cu ulei,cel mai bine se face asta cu ajutorul unei pensule,se lasa la incins si se incepe prepararea fagurilor. intre timp se amesteca...

Ciorba cu afumatura

In Ciorbe la 28 Oct 2010

se spala bine afumatura,se opareste si se pune la fiert in apa rece;se spumeaza iar cand incepe sa fiarba se pregateste zarzavatul;se pune si o lingurita de delikat sau orice alt concentrat si se lasa sa fiarba bine totul,se adauga cartoful si orezul,iar dupa ce au fiert toate se pune bulion si...

Salata de boeuf

In Salate la 28 Oct 2010

se fierb cartofii,morcovii si pastarnacul;dupa ce s-a racit si am curatat cartofii taiem totul cubulete,le amestecam,potrivim de sare si punem maioneza.

Conopida pane

In Mancaruri de legume la 28 Oct 2010

se rupe conopida buchetele,se fierbe in apa cu sare;knd s-a racit se face un aluat de clatite mai grosut din oua faina si apa care se sareaza si se condimenteaza dupa preferinte;se incinge uleiul f bine ,se trec buchetelele prin aluat si se prajesc. pofta buna!!!

Salata de vinete cu ardei kapia

In Salate la 28 Oct 2010

Se toaca vinetele impreuna cu ardeii,se adauga ceapa,maioneza si se potriveste de sare;un deliciu

Pulpe de pui la microunde

In Pui la 28 Oct 2010

Se spala pulpele,se condimenteaza si se pun intr-un vas rezistent la microunde cu o ceasca de apa;se lasa o jumatate de ora si gata fripturica

Tarta cu salam

In Pizza la 23 Oct 2010

eu am mai avut un foietaj de la placinta,in congelator,l-am intins in tava am pus cateva feliute de mozzarela si cateva de salam,am bagat la cuptor,apoi la final am uns cu putin suc de rosii,sa-l pacalesc pe pitic ca i-am facut pizza,ca si asa nu-i place cu de toate.

Supa cu galuste

In Supe la 23 Oct 2010

se pun legumele la fiert;se scot cand sunt gata,apoi se fac galustele dintr-un ou cu ulei si grisul, se adauga in supitza si se lasa la fiert; cand s-au fiert suficient se adauga in supitza putin ulei,se potriveste de sare,si se adauga patrunjelul.

Orez cu nuci si mere

In Mancare copii la 22 Oct 2010

Fierbi orezul cu apa ,zaharul. Cand este aproape gata pui nucile,apoi merele rase,mai lasi sa fiarba cateva minute,dupa care dizolvi praful de budinca intr-un pic de apa rece si il adaugi la final peste orez;amesteci bine si....gata,numai bun de servit.

Peste pane

In Pangasius la 22 Oct 2010

se dezgheata pestele,se scurge f bine de apa,se sareaza,pipereaza,iar din oua si faina se face un aluat mai grosut decat cel de clatite;se trece pestele prin aluat f bine si se pune in ulei incins la prajit.

Snitele de soia

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2010

Se fierb bucatile de soia in apa cu sare si condimente, se scurg de apa iar surplusul ramas in ele il absorb cu servetele de bucatarie. Se bat ouale. Faina se pune pe farfurie Eu am amestecat faina cu oualele pt ca ma grabeam. Se incinge ulei intr-o tigaie se dau feliile de soia prin faina,...

Prajitura cu dulceatza

In Prajituri la 22 Oct 2010

Se separa ouale,bati galbenusurile f bine,adaugi 160 gr de zahar si amesteci f bine pana se topeste zaharul apoi adaugi cele 7 linguri de apa si amesteci in continuare. Adaugi bicarbonatul si faina;apoi ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina,daca nu ai hartie de copt, pui compozitia in tava si...

Afisate 31 - 60 din 75 retete    

Postari recente

publicat la 01.09.2011

Prajitura racoroasa

publicat la 01.09.2011

Picarella

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]