Prajitura racoroasa

de ony in Prajituri, 1 Sep 2011 | 18759 vizualizari

 

a trebuit sa pregatesc ceva dulce pentru soacra mica la o nunta....in sectiune n-am reusit poza,dar promit pe data viitoare...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • pt sirop:
  • 1 cana apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta(de care doriti)
  • pt crema:
  • 800 ml fanta sau frutti de portocale
  • 2 plicuri pudding de la dr. oetker
  • 7 linguri zahar
  • pt decor:
  • fructe
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic tort gelee de la dr.oetker
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa:

Se prepara un pandispan din oua, zahar, faina si praf de copt.

Dupa ce sta la cuptor pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumusel, il scoatem si turnam peste el cana de sirop preparat in prealabil. Se pune la foc apa cu zaharul, pana dau 2 clocote.

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si se incorporeaza in sucul fanta, apoi se pune totul la foc si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu. Se toarna repede peste blat si se uniformizeaza. Dupa tot acest tratament se lasa pandispanul la racit foarte bine; intre timp se bate frisca  si se taie fructele feliute.

Dupa ce s-a racit bine prajitura, se garniseste cu frisca si se portioneaza fara a fi scoasa din tava, apoi pe fiecare bucata de prajitura se adauga fructele dupa imaginatia fiecaruia. Se prepara tort gelee-ul dupa instructiunile de pe plic. Se toarna usor, cu lingura peste fructe si se baga la frigider minunatia astfel obtinuta pana a 2-a zi.

Este racoroasa, delicioasa si simplu de preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere