Prajitura racoroasa

de ony in Prajituri, 1 Sep 2011 | 16612 vizualizari

 

a trebuit sa pregatesc ceva dulce pentru soacra mica la o nunta....in sectiune n-am reusit poza,dar promit pe data viitoare...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • pt sirop:
  • 1 cana apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta(de care doriti)
  • pt crema:
  • 800 ml fanta sau frutti de portocale
  • 2 plicuri pudding de la dr. oetker
  • 7 linguri zahar
  • pt decor:
  • fructe
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic tort gelee de la dr.oetker
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa:

Se prepara un pandispan din oua, zahar, faina si praf de copt.


Dupa ce sta la cuptor pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumusel, il scoatem si turnam peste el cana de sirop preparat in prealabil. Se pune la foc apa cu zaharul, pana dau 2 clocote.


Praful de budinca se amesteca cu zaharul si se incorporeaza in sucul fanta, apoi se pune totul la foc si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu. Se toarna repede peste blat si se uniformizeaza. Dupa tot acest tratament se lasa pandispanul la racit foarte bine; intre timp se bate frisca si se taie fructele feliute.


Dupa ce s-a racit bine prajitura, se garniseste cu frisca si se portioneaza fara a fi scoasa din tava, apoi pe fiecare bucata de prajitura se adauga fructele dupa imaginatia fiecaruia. Se prepara tort gelee-ul dupa instructiunile de pe plic. Se toarna usor, cu lingura peste fructe si se baga la frigider minunatia astfel obtinuta pana a 2-a zi.


Este racoroasa, delicioasa si simplu de preparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

burdulea56 1

10.05.2014, 22:27

La multi ani!

tarasmariana 1

10.05.2015, 19:29

La Multi Ani!

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 22:58

La multi ani,fericiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie