Retete culinare din Finlanda

Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,... Citeste continuarea

Placinta cu somon

Postat de: ctlina

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi, si puneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte. Puneti somonul taiat fasii in mijloc... Citeste continuarea

Placinta cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka

Postat de: ctlina

Fierbeti  4 ouă - aproximativ 10 de minute în apă clocotită. Le punem in apa rece, le curatam si rezervam.  Gatiti orezul în apa cu cubul de Knorr. Lasam sa se... Citeste continuarea

Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar

Postat de: robert_badica

Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat... Citeste continuarea

Briose finlandeze

Postat de: Zamfira

Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o... Citeste continuarea

Joulutorttu

Postat de: giorgi

Se decongeleaza foietajul ,se taie diverse forme,moristi,flori Poinsetia ,in special,la mijloc punandu-i-se gem amestecat cu nuca macinata,zdrobita sau nuca de cocos. Citeste continuarea

Desert rulada tigru

Postat de: giorgi

Blat:  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o... Citeste continuarea

Prajitura impletita

Postat de: giorgi

Drojdia se freaca cu putin zahar pana se lichefiaza.Restul de zahar se amesteca cu laptele caldut,ouale,sare,cardamom.Se adauga faina alternand cu untul topit ,caldut.Se framanta un aluat... Citeste continuarea

Aperitiv-tort finlandez

Postat de: giorgi

Se ia paine feliata mare alba ,se inlatura marginile Compozitia 1: 125g branza topita o amesteci cu peste Ton din conserva si cu ceapa rosie taiata solzisori Compozitia 2: 250g... Citeste continuarea

Somon umplut cu branza ( Finlanda)

Postat de: RuxyRux

Potrivit de sare si de piper fileurile de somon. Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul. Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de... Citeste continuarea

Tartine cu crema de branza si somon afumat

Postat de: Oana

Avem nevoie de felii de paine toast , pe care le taiem in patru, apoi le ungem pe fiecare cu crema de branza, eu am avut Almette cu verdeata . Pe fiecare feliuta asezam apoi o bucata de somon... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro