A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Baghete umplute cu sunca si cascaval

Postat de: ReteteAlina in Aperitive / Garnituri

Aluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o...Citeste continuarea

Bob cu carne de porc si carnati

Postat de: cristeena20 in Porc

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2...Citeste continuarea

Briose cu banane si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un vas se freacă untul cu zahărul până când se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare, se adaugă bananele mărunțite cu...Citeste continuarea

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de: Ksenya in Supe/Ciorbe

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de...Citeste continuarea

Batoane cu susan

Postat de: mirela0911 in Piine

Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna...Citeste continuarea

Barcute umplute cu piept de pui

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...Citeste continuarea

Bors dietetic cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Branza topita

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

  Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: Meea in Sandvisuri

     Tăiem căpăcelul baghetei și scoatem miezul astfel încât să formăm un șanț. Ungem bagheta cu puțin unt.       Separat, amestecăm...Citeste continuarea

Batoane crocante, cu spanac

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare. Se curăță cepele și usturoiul,...Citeste continuarea

Biscuiti sarati din 3 ingrediente

Postat de: deyutzky in Mancare copii

Punem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece.  Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se...Citeste continuarea

Briose de spaghete cu branza

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea

Bors de urzici cu leustean si usturoi

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama....Citeste continuarea

Bors cu fasole alba mini si leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cu o seară înainte de preparare se alege fasolea, se spală bine și se pune cu apă rece, la înmuiat. (Dacă nu ați pus fasolea din timp la înmuiat, alegeți-o, spălați-o...Citeste continuarea

Burger de casa

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust. Dacă nu avem ketchup, putem pune pastă sau suc de roșii. Formăm apoi burgerii, ca...Citeste continuarea

Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...Citeste continuarea

Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Preparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea....Citeste continuarea

Biban la cuptor, cu lamai confiate

Postat de: ctlina in Peste

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de...Citeste continuarea

Batoane de ovaz cu capsuni si...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.  Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.  Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...Citeste continuarea

Burger de casa

Postat de: panacris in Vita

Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate...Citeste continuarea

Bors moldovenesc, cu carne de porc

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea se fasonează, se taie cubulețe și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, apoi se dă focul la temperatură medie. Se...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: Meea in Vita

 Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...Citeste continuarea

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt...

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea

Blat de tort clasic

Postat de: MotanLaOale in Scoala de gatit Bucataras

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza....Citeste continuarea

Bubble bread-for kids

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul...Citeste continuarea

Briose umede cu zmeura si stafide

Postat de: eumimi in Prajituri

Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare. Adaugam iaurtul si apoi  faina...Citeste continuarea

Bautura cu aroma de turta dulce

Postat de: ancutsa in Bauturi

  Pentru decorațiunile de ciocolată, se topesc cele două feluri de ciocolată, în castronele diferite, pe baie de abur, se lasă la răcit.  Se desenează cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Branza tofu la grill, cu legume la...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....Citeste continuarea

Baghete frantuzesti

Postat de: ancutsa in Piine

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g...Citeste continuarea

Blanquette de veau -tocana...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit...Citeste continuarea

Bagheta umpluta cu ton

Postat de: sufletista in Peste

Pestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele...Citeste continuarea

Baba Ganoush-salata de vinete...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati....Citeste continuarea

Budinca de broccoli, cu branzeturi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute. Se strecoară buchețelele de broccoli și...Citeste continuarea

Bomboane naturale cu curmale si nuci

Postat de: ctlina in Vegan / Raw vegan

Scoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte....Citeste continuarea

Bors de sfecla rosie

Postat de: lucy2002 in Ciorbe

 Se pune sfecla rosie la fiert.  Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei. Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu branza si...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Se fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare....Citeste continuarea

Bors de cartofi cu sfecla rosie si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....Citeste continuarea

Bors rapid de fasole cu scarita...

Postat de: lucy2002 in Ciorbe

Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare. Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete. Calim...Citeste continuarea

Bors de fasole alba uscata, cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, cu o zi înainte, se spală și se pune la înmuiat, cu apă rece. A doua zi, se aruncă apa în care s-a înmuiat fasolea, se adaugă altă apă și se dă...Citeste continuarea

Bors de curcan

Postat de: lucy2002 in Curcan

Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem....Citeste continuarea

Bors de vara

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura. Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea

Baghete cu iaurt si cascaval

Postat de: lucy2002 in Piine

Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat...Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la...

Postat de: simona72 in Multicooking

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...Citeste continuarea

Budinca sarata algeriana cu faina...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat...Citeste continuarea

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor...Citeste continuarea

Bulion de rosii cu ardei capia copt

Postat de: Ina in Bulion

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Ardeiul copt l-am trecut prin masina...Citeste continuarea

Bulion de rosii cu telina

Postat de: Ina in Bulion

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Intr-o oala incapatoare am pus sucul...Citeste continuarea

Baghete crocante cu rosii si gris

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina . Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze . Se pune restul de fainuri si sarea . Se...Citeste continuarea