A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose de ciocolata cu visine si...

Postat de: mirela0911 in Retete Montare D’oro

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza.  Ciocolata se...Citeste continuarea

Briose de Craciun

Postat de: rodica88 in Retete Montare D’oro

    Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, dupa care incalzim cuptorul la 180 grade C. Pentru pregatirea aluatului de briose, separam albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea

Bibeleskaes- Branza alsaciana

Postat de: ctlina in Mancare copii

Scurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa,...Citeste continuarea

Bors de varza cu carne de porc

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

  Se portioneaza carnea, costita si se pun la fiert cu apa, se adauga varza tocata fideluta, cepele tocate marunt, morcovul taiat rondele, telina cubulete, gogosarul tocat, sare, ierburi...Citeste continuarea

Briose de sarbatoare

Postat de: ancutsa in Retete Montare D’oro

    Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia...Citeste continuarea

Budinca cu legume si parmezan

Postat de: oanapl in Mancare copii

Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi legumele decongelate si scurse bine de apă. Razi parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și amesteci. Adaugi...Citeste continuarea

Bors de cartofi, dres cu oua si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se curăță cepele...Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...Citeste continuarea

Blat umed de tort

Postat de: mitinita in Dulciuri

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea

Branza proaspata de vaci la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

      Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore.      ...Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu mere

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si...Citeste continuarea

Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Bucata de berbecut se spala foarte bine. Eu am lasat stratul subtire de grasime care da savoare fripturii. Am increstat pulpa si i-am facut un masaj bun cu sare si piper...Citeste continuarea

Bors de cartofi, cu ceafa afumata

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă deasupra, se adună și se aruncă. Între...Citeste continuarea

Bame in stil indian

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

   Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat. Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta...Citeste continuarea

Budincă de pâine

Postat de: Meea in Dulciuri

Tăiem feliile de pâine în cubulețe.Separat, amestecăm oul bătut, laptele, untul topit și zahărul. Amestecăm pâinea cu amestecul de mai sus și turnăm apoi...Citeste continuarea

Bulion de casă

Postat de: Corina33 in Bulion

Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se...Citeste continuarea

Bors cu mazare proaspata si ciolan...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Mazărea se clătește în...Citeste continuarea

Burrito filipinez cu pui si conopida

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat.  Se unge carnea cu 1 lingura de...Citeste continuarea

Bors din mugur de vitel, cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea de vițel se spală și se pune la fiert, la foc iute, în apă rece. Când se ridică spuma la suprafață, se adună și se aruncă, după care se adaugă în oală,...Citeste continuarea

Baba ganoush rosu (Salata libaneza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Vanata si ardeii se coc pe grill pana devin moi 15-20 de minute, la foc mare. Se lasa putin la racorit, apoi se curata de coaja. Se adauga impreuna cu restul ingredientelor in vasul unui blender...Citeste continuarea

Bors rusesc de sfecla si smantana

Postat de: ClaudiaHossu in Retete Delikat

Se curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera. Se curata ceapa, morcovii, telina si...Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Baccala in sos de rosii

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe...Citeste continuarea

Budinca de cartofi, cu telemea si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire. Cartofii se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu ierburi de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Retete Delikat

Am batut putin ouale. Am adaugat dovleceii rasi si scursi de zeama, morcovul ras, usturoiul verde tocat, mozzarella si branza rase, pesmetul, sare si ierburi de gradina de la Delikat. Am...Citeste continuarea

Budinca cu branza, spanac si rosii...

Postat de: oanapl in Retete Delikat

Mixezi brânza cu gălbenușurile, smântâna și puțină sare, apoi adaugi spanacul decongelat și scurs bine de apă și mixezi (cu un mixer vertical). Adaugi 2 linguri de...Citeste continuarea

Budinca de tapioca

Postat de: sufletista in Mancare copii

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de...Citeste continuarea

Burger de somon cu pasta de avocado

Postat de: rocsi_1612 in Retete Delikat

Burgerii: Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele. Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta. Ceapa...Citeste continuarea

Bulete din cascaval, cas sarat si...

Postat de: RODIMUR in Retete Delikat

Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu...Citeste continuarea

Budinca sarata, cu paste si branzeturi

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și...Citeste continuarea

Briose din cartofi cu bacon in sos...

Postat de: merisor67 in Porc

Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt....Citeste continuarea

Briose cu unt si cas

Postat de: mirela0911 in Mancare copii

Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se...Citeste continuarea

Bulgur in stil marocan cu dovleac...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut....Citeste continuarea

Bors taranesc din coada de vita

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata...Citeste continuarea

Butterfish cu legume

Postat de: cristina1985 in Peste

Se pune pestele intr-o tigaie cu apa (eu am facut reteta mai dietetica). Se lasa sa fiarba la foc mic (cu capac), timp de 30 minute. La sfarsit/ se lasa sa se evapore apa si se adauga ulei cocos...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: ancutsa in Spaghete

  Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc. Într-un vas se amestecă brânza rasă cu...Citeste continuarea

Bors de gaina

Postat de: xana in Ciorbe

Portionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri...Citeste continuarea

Briam (Legume de vara la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in...Citeste continuarea

Babi Ketjap (Tocana indoneziana de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza. Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera...Citeste continuarea

Burger de linte cu ciuperci

Postat de: mimmi in Mancaruri de legume

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit. Intre timp, punem hribii in apa si...Citeste continuarea

Budinca de cartofi si branza de burduf

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji. Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt. Cartofii fierți se taie...Citeste continuarea

Budinca de broccoli cu piept de pui

Postat de: eumimi in Mancare copii

Dam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui.  Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem...Citeste continuarea

Bucatini cu friptura ramasa si sos...

Postat de: violeta30 in Paste

Taiem friptura feliute subtiri (eu am avut pastrama de oaie si carne de porc), ciupercile la fel si le punem la calit in ulei, peste care vom adauga o ceasca de apa. Acoperim cu un capac si lasam...Citeste continuarea

Budinca Yorksire cu trifoi din...

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Tocam legumele si le amestecam cu carnea tocata, saram si piperam dupa gust. Formam bile de carne tocata si cu o forma de prajituri decupam trifoi. Dupa ce formam toti trifoii ii lasam sa se...Citeste continuarea

Bruschete cu vinete si ton

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam vanata si o dam pe razatoarea mare, apoi o calim in ulei, cu sare si piper, cateva minute, amestecand. O punem la scurs. Tocam ceapa. Amestecam vanata, ceapa, maslinele si tonul....Citeste continuarea

Boxty ( Clatite irlandeze din cartofi)

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat,...Citeste continuarea

Budinca speciala de spanac si somon...

Postat de: ladydi in Somon

Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10...Citeste continuarea

Boeuf a la Catalane (Tocana de vita...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Se prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie.  Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se...Citeste continuarea

Bors calugaresc

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt....Citeste continuarea

Budinca cu branza, spanac si ardei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci...Citeste continuarea