Beef Wellington cu galbiori de padure

de mihaelar63 in Vita, 2 Mar 2020 | 1926 vizualizari

 

 Macar o data trebuie preparat aceasta reteta emblematica a bucatariei englezesti. Materii prime avem. Studiem reteta si ne apucam voiniceste de treaba. Cu siguranta data viitoare imi va fi mult mai usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr muschi vacuta tanara
  • 200 gr prosciuto
  • 200 gr galbiori salbatici
  • 200 gr aluat foietaj
  • 4 linguri ulei masline
  • 3 linguri unt
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Legume sotate in unt pentru servit : morcovi si varza de Bruxelles
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Wellington cu galbiori de padure:

  1.  Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline.
  2. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne.
  3. Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile.
  4. Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru maruntit si usturoi.
  5. Sotati amestecul de ciuperci in unt.
  6. Amestecul acesta poarta denumirea de Duxelles si provine din franceza.
  7. Lasati Duxellesul sa se raceasca foarte bine.
  8. Muschiul de vita se unge pe toate partile cu mustar.
  9. Pe foaia aluatului de foietaj se intind bucatile de prosciuto. Se pune deasupra carnea si se imbraca in amestecul de ciuperci [acesta este omogen si se poate ,, tencui " cu usurinta ].
  10. Cu ajutorul foliei de plastic se impacheteaza carnea in foaia de aluat tapetata cu prosciuto.
  11. Cu varful cutitului trasati incizii prin care va iesi aburul cald la copt.
  12. Ungeti totul cu ou batut cu putina sare, cu ajutorul unei pensule.
  13. Se da tava la cuptorul incalzit 200 grade C, timp de 40 minute .
  14. Daca doriti ca muschiul sa fie mai rozee, lasati preparatul mai putin la cuptor.
  15.  Serviti acest preparat cu legume sotate in unt. Eu am ales morcovii si varza de Bruxelles.

            Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cand se monteaza in foaia de foietaj, atat carnea cat si restul ingredientelor trebuie sa fie perfect reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Wellington cu galbiori de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos