Baghete frantuzesti

de Ancutsa in Piine, 8 Dec 2019 | 1293 vizualizari

 

Baghete franțuzești, rumene, rustice și gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă + 110 ml apă + 120 g făină pentru maia,
  • 420 ml apă călduţă,
  • 610 g făină,
  • 2 linguriţe (rase) sare,
  • În plus: 1 lingură ulei pentru uns, 80 g făină
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete frantuzesti:


Mai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g făină şi se amestecă până se obține o pastă. Se lasă două ore pe masă. Cu cât o lăsați mai mult la fermentat, cu atât gustul produsului final va fi mai robust, mai pronunțat, mai pregnant.


Într-un vas înalt se adaugă 420 ml apă, maiaua, sarea, apoi făină cernută cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 610 g. Se amestecă și se frământă ușor, până se obţine un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu ulei (o lingură), se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut 45 de minute.


După acest timp, se îndepărtează folia cu grijă pentru a o folosi ulterior, se presează aluatul gentil, cu degetele, să-l dăm puțin înapoi, apoi se acoperă la loc și se mai lasă la crescut 45 min.




Se presară puţină făină pe masă (cam 80 g sau 3 linguri cu vârf), se mai frământă uşor aluatul, se împarte aluatul în 4 bucăți. Se ia fiecare aluat, se alungește cu mâinile, se așază câte două bucăți într-o formă specială de copt pentru baghete, prevăzută cu orificii ce vor permite aerului să treacă în procesul de coacere. Se lasă la crescut pe masă, 15 minute, acoperite cu folie alimentară.



După aceea, se crestează cu un cuțit dat prin făină. Se dă tava la cuptor, la foc mediu, 40 de minute. Se mai intopduce acum și o altă tavă în care am pus o cană cu apă. Această tavă se îndepărtează cu 10 minute înainte de a fi gata baghetele.


Când sunt gata, se scot pe masă, se stropesc ușor cu apă și se acoperă cu un prosop de bucătărie, pentru a se aburi. Se introduce următoarea serie de baghete.



Sugestie de servire: după ce s-au răcit suficient cât să puteți rupe din baghete, le puteți savura cu unt, sunt minunate!



Timp de pregătire: 3h 45 min


Timp de coacere: 40 min


Porţii: 4 baghete, de 38 cm lungime fiecare



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/baghete-frantuzesti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ancutsa 1

14.12.2019, 18:04

Multumesc, domnule Dante!

oanapl 1

21.12.2019, 21:30

Delicioase!

Ancutsa 1

22.12.2019, 21:04

Multumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă trandafir cu mere

de Ancutsa 6

ieri la 23:44

Papanași

pe 20.10 la 21:39

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

pe 20.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in