Paine cu tarate si seminte

de madi_marin in Piine, 27 Feb 2011 | 3097 vizualizari

 

Sursa de inspiratie....reteta lui Ruxy de paine scotiana, doar ca eu i-am adaugat tarate si seminte. Foarte buna a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri cu tarate
  • 2 linguri miez de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate si seminte:

Intr-un vas se pun la incalzit laptele, apa si untul. Atentie sa nu fiarba! In amestecul cald se dizolva drojdia si se pune totul in cuva masinii de paine. Se adauga apoi faina cernuta, sarea , taratele si miezul de floarea soarelui. Se selecteaza programul de framantare si dospire.


Cand e gata se scoate pe masa infainata, se mai framanta putin, apoi se pune aluatul in tava mare de cozonac tapetata cu hartie de copt.


Se mai lasa la crescut in forma pana isi dubleaza volumul, apoi se da la cuptor la foc micut pana cand se coace, adica vreo 25 -30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Se poate unge cu lapte sau galbenus frecat cu lapte. Se pot presara apoi deasupra seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate si seminte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

27.02.2011, 23:13

super frumoasa

madi_marin 1

28.02.2011, 09:13

fetele...multumesc frumos....

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu lapte