Batoane cu mac

de Rocsi in Piine, 7 Mai 2016 | 1482 vizualizari

 

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave. Multumesc pentru reteta Violeta!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 50 gr zahar
    • 250 ml apa minerala
    • 70 ml ulei
    • 1 lingurita rasa de sare
    Pentru uns batoanele:
    • 50 ml apa
    • 1 lingurita faina
    • mac
    Pentru sirop:
    • 100 ml apa
    • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia.

Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei.

Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent.


Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Rupem 8 bucati si formam 8 bile.

Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire.

Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton.


Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.

In acest timp pregatim siropul:

Punem apa si zaharul intr-un ibric.

Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte.

Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit.


Se servesc calde, ca sunt prea bune.

Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Rocsi 1

12.05.2016, 10:01

Multumesc Anca

mihaelar63 1

13.05.2016, 10:31

Arata mai mult decat perfect Preferatele mele erau cornurile usor sarate si presarate cu piper . Daca ai vazut undeva reteta sa-mi dai de stire

Rocsi 1

13.05.2016, 21:13

Nu am vazut Mihaela, dar poti inventa tu ceva . Stiu ca poti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac