Batoane cu mac

de Rocsi in Piine, 7 Mai 2016 | 9795 vizualizari

 

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave. Multumesc pentru reteta Violeta!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 50 gr zahar
    • 250 ml apa minerala
    • 70 ml ulei
    • 1 lingurita rasa de sare
    Pentru uns batoanele:
    • 50 ml apa
    • 1 lingurita faina
    • mac
    Pentru sirop:
    • 100 ml apa
    • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia.
Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei.
Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem 8 bucati si formam 8 bile.
Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire.
Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton.

Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
In acest timp pregatim siropul:
Punem apa si zaharul intr-un ibric.
Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte.
Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit.

Se servesc calde, ca sunt prea bune.
Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Rocsi 1

12.05.2016, 10:01

Multumesc Anca

mihaelar63 1

13.05.2016, 10:31

Arata mai mult decat perfect Preferatele mele erau cornurile usor sarate si presarate cu piper . Daca ai vazut undeva reteta sa-mi dai de stire

Rocsi 1

13.05.2016, 21:13

Nu am vazut Mihaela, dar poti inventa tu ceva . Stiu ca poti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac