Paine impletita

de Lau in Piine, 14 Mar 2011 | 1161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de zahar
  • 30g drojdie
  • 50 g ulei
  • apa pentru framantat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Se pune faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc unde se adauga drojdia, un ou, uleiul, sarea, zaharul. Se amesteca cu o lingura faina si se lasa 15 min sa fac basici, dupa care framantam coca pana nu se lipeste de maini. O lasam sa creasca o ora, dupa care luam cam jumatate din coca si o impartim in 6. Ungem tava cu ulei, luam cate o bucata si o facem snur. Impletim cate 2, asezam in tava,  impletim iar 2 bucati, punem in tava langa prima. Impletim si ultimele 2 bucati si asezam in mijloc deasupra la cele 2 impletituri.

Ungem cu oul batut cu o lingurita de ulei si un pic de zahar, daca dorim putem pune si seminte de in. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste. Cand o scoatem o ungem cu apa si o acoperim cu un ceolofan si deasupra un prosop.

Repetam operatiunea pana terminam coca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

15.03.2011, 13:14

motan

Lau 1

15.03.2011, 13:14

elena

adry88 1

26.05.2011, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!