Paine cu rosii uscate si masline

de papabundetot in Piine, 16 Iun 2013 | 1760 vizualizari

 

O reteta delicioasa de paine de casa pe care am vrut sa o incerc si eu.Reteta initiala a plecat de la un post de pe Bucataras.ro, acolo modelul final difera de al meu,dar gustul cred ca este cel care conteaza mai mult in cazul de fata.Pentru cine are imaginatie poate face ce forma doreste aceasta reteta,eu am ales sa o fac in forma de tort cu fundul detasabil si a iesit foarte frumoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte caldut,si ceva in plus pentru framantat
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar tos
  • 500 gr faina alba (eu am folosit TIP 650)si ceva in plus pentru framantat
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • masline fara samburi (eu am avut cu samburi si le-am curatat)
  • rosii uscate (reteta initiala era cu rosii uscate la soare,eu am folosit rosii uscate dar in ulei de masline)
  • busuioc si oregano uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii uscate si masline:

In 100 ml lapte caldut se dizolva pliculetul de drojdie,1 lingura de zahar si faina pana cand compozitia capata o consistenta similara cu a smantanii.se lasa sa creasca undeva la caldura pentru 20 minute.


Intr-un castron se pun 500 gr faina,1 lingurita sare,amestecul de drojdie dospit si se framanta bine,apoi se adauga 3 linguri de ulei de masline, maslinele si rosiile taiate cubulete.Daca simtiti la mana ca mai este nevoie de lichid (adica compozitia este prea uscata) se mai adauga lapte caldut.Se lasa apoi aluatul la dospit aproximativ 40 minute pana la o ora intr-un loc cald.


Dupa ce aluatul a dospit ,se ia o forma (eu am folosit forma de tort) ,se unge cu ulei de masline si se aseaza aluatul in ea. il mai lasam si in forma la dospit 20 minute,dupa care se unge deasupra cu ulei de masline,se presara apoi sare grunjoasa, busuioc si oregano uscat,sau doar una din ele daca nu va plac ambele arome.


Se da la cuptor la foc mediu pentru 40 minute.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii uscate si masline" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

danakarin 1

18.06.2013, 20:25

Bravo!

babi5 1

19.06.2013, 18:35

papabundetot 1

19.06.2013, 19:26

Multumesc doamnelor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline