A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca de broccoli si branza la...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri...Citeste continuarea

Broccoli cu fasole verde la cuptor

Postat de: oanapl in Mancare copii

Desfaci broccoli in buchetele si le fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Fierbi fasolea spalata, curatata de codite si rupta bucati. Ungi cu ulei un vas yena si il tapetezi cu pesmet. Bati...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu branza si...

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Cartofii se pun la fiert, în coajă. Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri. Ouăle se bat cu piper,...Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu Earl Grey

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Se incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. ...Citeste continuarea

Bircher Muesli cu miere, cocos si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu ovazul, scortisoara, laptele, mierea si cocosul si se lasa in frigider peste noapte.  Inainte de a fi servit, se adauga iaurtul, fisticul si...Citeste continuarea

Bors de fasole alba

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a...Citeste continuarea

Burgeri de casa cu cartofi prajiti

Postat de: Oana in Vita

Amesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii Unge cu ulei tigaia...Citeste continuarea

Bors din carne de miel

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...Citeste continuarea

Betisoare dulci de post

Postat de: andra001 in Mancare copii

Într-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol...Citeste continuarea

Bors cu legume si boabe

Postat de: ela2015 in Supe/Ciorbe

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de...Citeste continuarea

Bruschete rapide din paine toast

Postat de: Valclaudia in Sandvisuri

Pentru inceput, incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem fiecare felie de paine cu crema de unt. Asezam apoi cate o felie de cascaval feliat peste fiecare felie. Deasupra, punem...Citeste continuarea

Burgeri de vita

Postat de: ella87 in Sandvisuri

Am tocat carnea, ceapa am calit-o putin, mai mult inabusita, am amestecat cu condimente carnea si ceapa. Dupa aceea, am format chiftelele si le-am dat la frigider 20 minute. Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Bruschete cu avocado

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

1 avocado ajunge pentru 4 felii de paine normale, eu am pregatit 6, iar 2 le-am facut cu rosii. Mai intai, punem feliile de paine intr-o tava, le ungem cu ulei de masline si presaram...Citeste continuarea

Bulgur cu spanac si ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de post

Treceti rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergeti, apoi le taiati felii. Curatati spanacul bine, il spalati in cateva ape, apoi il lasati la scurs. Bulgurul impreuna cu 2 cesti de apa si...Citeste continuarea

Borzaska-snitel unguresc

Postat de: Ksenya in Porc

   Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la...Citeste continuarea

Biban de mare la cuptor

Postat de: nadea68 in Peste

Incepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram...Citeste continuarea

Batoane cu miere si mac, de post

Postat de: merisor67 in Piine

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru. Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia...Citeste continuarea

Budinca de paste si conopida

Postat de: oanapl in Penne

Fierbi pennele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi fara a le clati si le lasi deoparte. Rupi buchetelele de conopida, le speli si le pui la fiert in apa cu sare. Le fierbi 10...Citeste continuarea

Budinca de melcisori cu branza de...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Fierbem melcisorii, conform instructiunilor de pe pachet, apoi ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam la scurs. Punem merisoarele in apa calduta, cu esenta de rom, pentru cel...Citeste continuarea

Banana Bread

Postat de: ladydi in Dulciuri

Batem bine untul cu zaharul,ncirca 8-10 minute, apoi adaugam ingredientele lichide si bananele strivite cu furculita. Adaugam si ingredientele solide: faina, praful de copt, nucile si...Citeste continuarea

Briose cu nuci si branza cu mucegai

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea

Briose cu nuci pralinate

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara....Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se...Citeste continuarea

Burrito cu pui

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si...Citeste continuarea

Briose cu citrice

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea

Briose cu portocale si bomboane de...

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma, se adauga zaharul tos si pudra, putin carte putin. Untul se topeste si se lasa la racit. Untul topit si laptele se adauga in...Citeste continuarea

Brownies cu branza dulce si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de...Citeste continuarea

Briose cu banane si dragoste

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Zaharul se pune intr-un bol inalt, punem ouale mixam bine, adaugam untul taiat si moale, faina si mixam pana se omogenizeaza. Sana se amesteca cu colorantul rosu, iar bicarbonatul se stinge cu...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: oanapl in Mancare copii

Fierbi laptele cu orezul si zaharul, pana ce orezul este fiert. Adaugi galbenusurile si albusurile batute spuma tare si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia. Intr-o craticioara,...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Freci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia. Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Budinca din perle de tapioca cu sos...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.   Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si stafide

Postat de: Criss in Paste

  Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de...Citeste continuarea

Biscuiti cu cascaval

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Spargi oul intr-un bol si il freci bine cu untul, apoi adaugi condimentele si cascavalul dat pe razatoarea mica si amesteci. Adaugi faina si framanti un aluat usor moale, dar nu foarte...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem.  Intr-un bol, punem crema de branza, impreuna cu branza sarata pe care am dat-o prin razatoare, untul si...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu alune, bacon,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc...Citeste continuarea

Brownie cu crema de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul. Peste oua, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi pesmetul si faina. Omogenizam bine. Adaugam si esenta de...Citeste continuarea

Briose din albusuri, cu...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea

Briose cu mere si fulgi de ciocolata

Postat de: stefy_a in Prajituri

 Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in...Citeste continuarea

Banana bread cu arahide - chec cu...

Postat de: panacris in Dulciuri

   Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se...Citeste continuarea

Budinca de paine cu branza sarata

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

O tava de yenna se unge cu unt.  Painea veche se rupe bucati si se asaza in tava cat mai compact. Peste paine, se pune sunca taiata bucati mici, branza rasa, feliile de salata, salota taiata...Citeste continuarea

Buturuga din mousse de ciocolata si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura.  Se mixeaza si se pune compozitia pe...Citeste continuarea

Bulgur cu patrunjel

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Turnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent. Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din...Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de: mena29 in Dulciuri

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...Citeste continuarea

Budinca de cozonac panettone

Postat de: aliliana in Dulciuri

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.  Din lapte, oua, esenta...Citeste continuarea

Bilute din cartof cu unt

Postat de: silvianart in Mancaruri cu carne

O simpla gustarica, nu avem nevoie de cantitati in aceasta reteta simplista, o gatim dupa bunul plac. Cartofii ii  punem la fiert cu putina sare, cand este au fiert, ii scoatem, ii pasam si...Citeste continuarea

Branza framantata

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Se framanta toate ingredientele, se asaza in borcane, deasupra se pune o pelicula de untura la temperatura camerei. O lasam in camara si nu umblam o luna, doua la ea, chiar mai mult. Cand dorim sa...Citeste continuarea

Briose cu portocala

Postat de: silvianart in Dulciuri

Am amestecat toate ingredientele in prima faza, cu exceptia prafului de copt si-al fainei, pe care le-am amestecat in faza a doua. Am turnat in forme si la cuptor pentru 20 min, la 160 grade C. Citeste continuarea

Budinca de paste cu legume coapte...

Postat de: ladydi in Paste

 Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp fierb pastele, pregatim ingredientele: tocam cubulete mezelurile, radem branza si amestecam zacusca (reteta de zacusca o gasiti...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...Citeste continuarea

Biscuiti cu suc de clementine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]