Burrito filipinez cu pui si conopida

de Satisfyyourcravings in Pui, 20 Aug 2018 | 2817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame orez
  • 1/4 cub concentrat pui/ legume
  • 1 lingura curcuma/ turmeric
  • 400 grame pulpe de pui cu piele (de preferinta, dezosate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata 3 cm ghimbir proaspat
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 50 ml otet din orez
  • 1 cutie (400 ml) lapte de cocos
  • 150 grame conopida
  • 4-8 tortilla/ lipii
  • jalapeno pentru servit (ardei picanti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burrito filipinez cu pui si conopida:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat. 

Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor. 

Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca fin. Se taie ceapa, usturoiul si rosia in bucati mari si se adauga in vasul unui blender impreuna cu ghimbirul si fulgii de chilli si se transforma intr-un sos omogen. 

Se incalzeste curcuma intr-o tigaie la foc mediu cateva minute, apoi se adauga uleiul ramas si sosul obtinut anterior. Se gateste la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga otetul si laptele de cocos si se mai lasa pana se ingroasa usor. 

Se taie carnea fasii, iar conopida se desface in buchetele mici. Se adauga in sos, se amesteca bine si se lasa la foc mic 15 minute. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se incalzesc tortilla intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin maleabile. Se umplu cu orez, pui si felii de jalapeno. 

Se servesc imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito filipinez cu pui si conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci, costita si legume la tava