Bame cu perje uscate

de monicamarton in Mancaruri de post, 7 Apr 2019 | 1431 vizualizari

 

Azi va ofer o reteta mai altfel, o reteta de post creativa cu ingrediente pe care nu le consumam in fiecare zi.

 

INGREDIENTE

  • 1 fir praz
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 300 de grame de perje uscate şi dezosate
  • 500 de grame de bame
  • 300 ml suc de roşii
  • 2 felii de lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1/2 linguriţă de piper roşu
  • 1.2 linguriţă de turmeric
  • un vârf de cuţit de cardamom
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu perje uscate:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul. Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert. Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu perje uscate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte