Bame cu carne de porc

de Panacris in Mancaruri de legume, 9 Iun 2021 | 10892 vizualizari

 

Am fost curioasă de gustul bamelor. Nu am gustat niciodată, pentru că pe cine am întrebat au zis că dacă nu ști să le cureți sunt mucilagionoase :D Eee, am tot văzut pe la magazine în borcan gata curățate și preferierte, așa că m-am încumetat.
 
Dar n-am rezistat să le fac fără un pic de cărniță :D 😉 Interesante la gust, au gust de bame :D 😊)

 

INGREDIENTE

  • Bame conservate 1 borcan de cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar verde 4 fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sos de roșii 3-4 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu carne de porc:

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide.

Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare piper și se adaugă vinul, lăsându-se la gătit cca. 20 minute la foc mediu semiacoperit.

Între timp se curăță ardeiul gras se taie fideluță și se adaugă la amestecul de mai sus împreună cu sos-ul de roșii,se aamestecă și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, până se întrepătrund gusturile.

La final se adaugă bamele deja gătite (dacă aș fi avut proaspete, era altă ordine a combinarii ingredienteleor!) se mai completează cu apă sau vin după gustul fiecăruie și se mai lasă la gătit la foc mic cca. 10 minute până se întrepătrund gusturile.

Mâncărica se servește caldă cu pâine sau în cazul nostru cu un amestec de cereale (orez, arpacaș și orz) și astea prefierte :D că eram în criză de timp și o mare foameeee! 😉

Spor și poftă bună!

P.S. O să revin și cu varianta clasică cu bamele achiziționate din piață 😉

 

Important a fost că am trecut testul de gust! 😉 e bunuțăăă! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bame cu perje uscate