Bame in stil indian

de Ksenya in Mancaruri de legume, 14 Sep 2018 | 151 vizualizari

 

Daca doriti sa gatiti ceva nou, va prezint un preparat bun si hranitor. Se poate pregati si in varianta pentru post.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 500 grame bame
  • 1 ceapa tocata
  • 2 rosii tocatae
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/4 lingura ghimbir tocat fin
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 turmenic
  • 1/4 lingura gram masala
  • 5 linguri iaurt, eu am avut iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame in stil indian:


Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.


Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.


Se adauga rosiile tocate, fulgii de ardei iute (optional), coriandul si turmenicul.


Se amesteca si se lasa un minut. Se adauga smantana vegetala, in cazul meu iaurtul, se amesteca si se lasa la foc mic 3 minute.


Se adauga bamele si se mai lasa 5 minute.


La sfarsit se adauga gram masala si se potriveste de sare.


Se serveste cu orez sau cu lipii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o varianta de post, inlocuiti iaurtul cu smantana vegetala

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kytz 1

16.09.2018, 08:09

Cu siguranță e un preparat bun, sănătos și care merită încercat!

oanapl 1

16.09.2018, 23:21

Nici eu nu am mancat bame, dar mi-as dori tare mult sa incerc preparatul tau!

laura_n 1

20.09.2018, 14:44

Imi plac bamele, am crescut de mic copil cu ele, pregatea Iaiaca mea. Tare bune, imi place si varianta ta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci