Branzoaice umplute cu mere

de mirela0911 in Mancare copii, 14 Oct 2018 | 1162 vizualizari

 

In fiecare saptamana prepar ceva bun, ceva de pus la pachet, ceva care sa fie pe placul copiilor. Asa sunt si aceste branzoaice pe care le-am pus la pachet alaturi de un iaurt si asa a trecut o zi de scoala. Pentru aceste branzoaice m-am inspirat de la Miremirc, aici e reteta https://www.bucataras.ro/retete/branzoaice-16343.html, doar ca eu am umblat la umplutura si am adaugat merisoare. Si pentru ca e toamna, am folosit si mere in umplutura ceea ce le-a facut si mai bune.
Reteta inspirata de toamna

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • lapte caldut cat cuprinde (cca 500 ml)

Pt. umplutura:

  • 500 g branza
  • 100 zahar
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 50 g merisoare
  • 2 mere mari
  • 3 lg gris
  • 1 ou pt uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice umplute cu mere:

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze drojdia. Intre timp restul de lapte se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.


Ouale se bat si se toarna peste faina, se pune si uleiul, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre mijloc, incorporand incet faina de pe marini. Se toarna laptele putin cate putin, pana se obtine un aluat ce poate fi framantat.


Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umplutura: Intr-un bol se pune branza, oul, esenta de vanilie si zaharul. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici. Se pun peste branza merisoarele si merele cubulete. Se amesteca. Pentru ca eu am avut o branza cremoasa, am adaugat si 3 linguri de gris pentru a tine mai bine umplutura.


Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o parte si se intinde in foaie dreptunghiulara. Se taie apoi in 12 patratele egale. Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de umplutura, apoi se unesc colturile opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se lasa sa mai dospeasaca cca. 15 minute, apoi se ung cu oul bine batut.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor, se acopera cateva minute cu un prosop de bucatarie, apoi se pot servi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

2

Merele sunt optionale in umplutura.

3

Daa este prea moale umplutura, se adauga putin gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

16.10.2018, 12:32

Perfecte

mirela0911 1

17.10.2018, 11:17

Va multumesc pentru aprecieri!

dantes 1

17.10.2018, 11:55

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Papanasi din gris