Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor

de RODIMUR in Porc, 13 Feb 2019 | 1630 vizualizari

 

Zilele trecute, din câteva ingrediente pe care le aveam în casă am preparat, destul de repede, o cină gustoasă și sățioasă, care încă de când era la cuptor, a umplut bucătăria de un miros tare îmbietor...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 100-150 grame de kaiser
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de smântână grasă
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor:

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Când sunt gata fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji și se taie rondele, groase de 1 cm.


Se feliază afumătura și se rumenește ușor în ulei, la foc mic.


Se amestecă smântâna cu un ou ”bătut”.


Se toarnă într-o tavă termorezistentă 1-2 linguri din uleiul în care s-a prăjit afumătura și se pune un strat de rondele de cartofi. Se presară sare și piper și apoi se pun feliile de afumătură, peste care se pune al doilea strat de rondele de cartofi.


Se condimentează cu sare și piper și se toarnă deasupra, având grijă să se acopere totul și să pătrundă peste tot, amestecul de smântână și ou bătut.


Deasupra se răzuiește cașcavalul și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce budinca se rumenește frumos.


Se servește caldă. Cine vrea, poate asocia un iaurt gras, sau chiar smântână.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care la fierbere nu se sfărâmă ușor și pot fi feliați frumos.

2

Nu folosiți sare și piper în cantitate mare, deoarece afumăturile sunt deja suficient de condimentate.

3

Este bine ca amestecul de smântână și ou să pătrundă și între straturi.

4

Puteți folosi orice fel de afumătură vă place și aveți la îndemână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

17.02.2019, 12:24

Mulțumesc frumos, Dantes!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:54

Buna!

RODIMUR 1

18.02.2019, 14:35

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalute de post cu ciuperci
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci