Bulion de casă

de Corinuta in Bulion, 2 Sep 2018 | 5722 vizualizari

 

A la Găbytzu sau când ai prea multe roșii din grădina si nu mai stii ce să faci cu ele.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg roșii
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură sare grunjoasa
  • 1 lingură zahăr
  • câteva boabe de piper și foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casă:

Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se transferă într-o cratiță și se lasă să se răcească, apoi procedăm la fel cu restul roșiilor. Eu am călit vreo 4 ture.
Cand s-au răcit cât de cât, le păsăm cu mixerul vertical până avem o pastă fină.
Le punem la fiert pe aragaz împreună cu foile de dafin și piperul. Condimentam după gust cu sare si zahăr, eu am pus o lingura din fiecare. Fierbem până obținem consistenta dorită. Ale mele roșii au lăsat multă zeamă și le-am fiert o oră învartind in ele din cand in cand sa nu se prindă de oală.
Între timp am spălat 4 borcane mari de 800 ml și le-am băgat în cuptorul călduț să se usuce împreună cu capacele.
Bulionul obținut l-am turnat în borcane, după care le-am pus capacele și le-am dat din nou la cuptorul călduț unde au rămas până a doua zi.
Foarte bun este pentru folosit la ciorba sau mâncare sau chiar la paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

05.09.2018, 18:16

Am facut si eu saptamana trecuta! Ne place enorm!

Corinuta 1

08.09.2018, 14:05

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:52

Mereu bine de avut la indemana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii condimentat