Sos de rosii

de ianculubita in Bulion, 2 Oct 2013 | 6760 vizualizari

 

Va prezint acum un alt fel de sos de rosii;asa ceva fac italiencele mai in varsta ca tineretul cumpara de la magazin

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii:

Rosiile spalate, scoase coditele, le punem intr-un vas mare cu apa si le lasam 30-45 minute. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja, le pasam foarte bine cu blenderul, adaugam sare si zahar, amestecam cu lingura sa se topeasca, punem sosul in sticle, fierbem sticlele 1h iar dupa ce s-au racit in apa, le depozitam la camara.

Este un sos gros, foarte bun, ce poate fi folosit la absolut orice preparat inclusiv sos pentru fripturi.

TIPS-URI

1

sare punem 1 lingura la 1 kg de rosii, iar zahar 1 lingura la 2 kg de rosii

2

pentru cine doreste poate adauga si telina fiarta foarte bine si de asemenea pasata foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii