Ketchup de casa

de MIUTA in Bulion, 26 Sep 2011 | 13539 vizualizari

 

Reteta de ketchup este luata de pe blogul lui Laura Laurentiu.Am adaugat in plus doar chimen macinat,pulbere de cimbru si o lingura de miere.Este o reteta deosebit de gustoasa si sper sa am timp sa mai fac macar o portie .
O recomand cu mare drag tuturor bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii(2 l bulion)
  • 1.5 kg ardei kapia
  • 6 cepe de marime medie
  • 8 catei de usturoi
  • 5 foi de dafin
  • frunze de telina
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita scortisoara
  • o lingurita praf de ghimbir
  • o jumatate lingurita chimen macinat
  • o lingurita cimbru macinat
  • o lingura miere de albina
  • 1/2 cana de otet(100 ml)
  • 5 linguri zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Ardeii kapia se coc,se pun intr-un lighean cu capac.Cand terminam de copt ardeii se decojesc de coaja,se curata de seminte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.


Rosiile se storc prin masina de rosii.Eu am folosit bulion 2 l si a iesit foarte bun ketchup-ul.


Ardeii se toaca foarte bine in robot.Se pun in cratita in care vom prepara ketcup-ul si se lasa pe aragaz la foc mic.


Intre timp dam prin robot ceapa si usturoiul.Se pune peste ardei si adaugam bulionul.


Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand foarte des sa nu se lege de cratita.


Se adauga toate ingredientele inclusiv sare si piper dupa gust.


Se fierbe pana scade si are o consistenta mai groasa.Se opreste focul,se scot frunzele de telina si foile de dafin si se mixeaza din nou cu blenderul.Se mai lasa la fiert inca 20 minute.


Laura spune sa se lase la fiert pana scade la jumatate dar eu am folosit bulion si nu a fost nevoie deoarece bulionul era destul de consistent.


Se pune ketchup-ul fierbinte in borcanele fierbinti.


Se da la dunst 20-30 minute in cuptor direct in borcane.Se pun in paturi si se tin acolo doua zile pana la racirea completa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MIUTA 1

27.09.2011, 13:10

mamaieelena 1

28.09.2011, 09:29

bun,bun

Lau 1

03.10.2011, 09:30

ce culoare are

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat