Briose de sarbatoare

de Ancutsa in Retete Montare D’oro, 25 Noi 2018 | 976 vizualizari

 

În week-end am serbat 10 ani de permis, aşa că am pregătit brioşe cu cremă de ciocolată, frişcă Montare d’oro, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 150 ml ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri făină,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 150 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 1 portocală;
  • Fulgi de nea din zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de sarbatoare:



Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am pus hârtiuţe de copt. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.


Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasă la răcit.


Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se adaugă ciocolata neagră, se amestecă până se topeşte ciocolata, apoi se dă la frigider, să se răcească bine. Apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.


Separat, se bate frişca lichidă, pentru decor.


Asamblare şi decor: fiecare brioşă se scobeşte de miez, se umple cu crema de ciocolată, apoi se decorează cu frişcă, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.



Timp de coacere: aprox 15-20 min fiecare tavă


Timp de pregătire: 40min


Porţii: 16



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/briose-de-sarbatoare.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

28.11.2018, 16:06

Laura, multumesc frumos!

abetina 1

29.11.2018, 21:56

Ancutsa 1

30.11.2018, 22:41

Abetina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni