Budinca de ovaz cu mere

de cristina1985 in Mancare copii, 2 Oct 2018 | 5540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 mere (cam 500 g)
  • 100 g merisoare uscate (sunt mai bune crude sau congelate)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 1 varf de lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita cuisoare macinate
  • 3 lg zahar
  • Pentru budinca:
  • 1 l lapte
  • 170 g fulgi ovaz
  • 4 -5 linguri zahar
  • 2 lg-te esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ovaz cu mere:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute.

Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si fulgii de ovaz, zaharul si se amesteca tot timpul, pana se ingroasa (cam 10-20 minute-depinde de ochi). La  sfarsit, se inchide focul si se adauga esenta vanilie.

Se imparte budinca in 3 vase si se pun deasupra, merele cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ovaz cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Terci de ovaz cu cacao si banane