Orez cu lapte

de Oana in Mancare copii, 19 Noi 2009 | 4417 vizualizari

 

Un desert foarte simplu si foarte gustos, apreciat de copilasi.

 

INGREDIENTE

  • o ceasca cu orez
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura cu zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se pune la fiert 1,5 l cu apa si putina sare. Orezul se spala bine in apa rece, apoi se pune in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se umfla. Se scurge apoi orezul intr-o sita.


Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi se adauga orezul fiert si se mai lasa 5 minute la foc mic, sa se mai umfle si sa se lege putin. Daca vreti sa iasa mai zemos, adaugati inca putin lapte. Se adauga plicul de zahar vanilat, apoi sa lasa la racit, acoperind oala cu capac.


In momentul servirii se adauga coaja de lamaie si se presara scortisoara. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Coaja de lamaie nu se pune in orezul fierbinte, doar atunci cand e caldut, altfel poate deveni amar.

2

Lamaia se spala bine si se scufunda in apa clocotita inainte de a rade coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

06.12.2009, 22:23

n-am pus niciodata scortisoara... cred ca-i da un gust tare bun

Oana 1

06.12.2009, 22:32

Mmmm, noua asa ne facea mama cand eram mici, e bun rau

liana_geicu 1

06.12.2009, 22:42

da, si mama mea tot cu scortisoara face orezul cu lapte, este tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ficatei