Budinca sarata, cu paste si branzeturi

de RODIMUR in Paste, 7 Iun 2018 | 720 vizualizari

 

Budinca de paste poate fi dulce, servită la desert, dar și sărată, ca fel principal de mâncare, la dejun, sau la cină. Cum ingredientele pentru o budincă sărată sunt consistente și sățioase, rezultă o mâncare foarte gustoasă și apetisantă.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de paste (scoici mici)
  • 150 grame de caș sărat de oaie
  • 2 ouă
  • 100 ml de smântână grasă
  • 75 grame de unt
  • 1 lingură de pesmet
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • smântână pentru servit
  • sare (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca sarata, cu paste si branzeturi:

Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare.


Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.


Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul.


Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara budinca. Peste unt se presară o lingură de pesmet, pe toată suprafața vasului.


Cele două ouă se mixează cu smântâna.


Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă puțin să se scurgă.


În tava termorezistentă se pune o jumătate din cantitatea de paste, se acoperă cu o jumătate din cantitatea de caș sărat (telemea) și cu felii de unt, după care se pune și restul de paste făinoase și de brânză. Se toarnă, uniform, pe toată suprafața, amestecul de ouă cu smântână, se acoperă totul cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 minute.


După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește imediat, caldă, cu 1-2 linguri de smântână deasupra.



 

TIPS-URI

1

Nu puneți pastele la fiert, decât după ce apa clocotește.

2

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.

3

Nu fierbeți pastele mai mult decât trebuie, ca să nu se desfacă.

4

În loc de caș sărat, puteți folosi telemea, sau brânză de burduf.

5

Dacă brânza este suficient de sărată, nu mai folosiți sare.

6

Turnați amestecul de ouă și smântână pe toată suprafața preparatului.

7

Nu țineți prea mult budinca în cuptor, ca să nu se usuce.

8

Această budincă poate fi servită și rece și este la fel de bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata, cu paste si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

08.06.2018, 21:55

Îți mulțumesc, Adi!

Rocsi 1

09.06.2018, 21:58

Eu fac foarte des genul asta de budinca, pentru ca alor mei le place foarte mult!

RODIMUR 1

09.06.2018, 22:11

Te cred, Rocsi! Am impresia că acest gen de mâncare place multora...Pastele sunt bune, mai ales cu brânză!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si cascaval la cuptor