Burger de somon cu pasta de avocado

de Rocsi in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 2451 vizualizari

 

Din dorinta de a pregati o reteta mai altfel cu peste, pentru ai mei, m-am gandit la acesti burgeri. Am inlocuit maioneza si alte sosuri cu o pasta de avocado, pentru ca mi-am dorit sa fie cat mai light preparatul, dar in acelasi timp gustos. Si uite asa am obtinut o reteta de restaurant, asa au zis ai mei. 

 

INGREDIENTE

Pentru burgeri:

  • 400 gr file de somon proaspat
  • 3 foi de ceapa verde
  • 3 fire patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingurita mustar
  • chilli Delikat
  • amestec ierburi italiene Delikat

Pentru pasta de avocado:

  • 1 avocado bine copt (al meu nu a fost foarte copt)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • amestec ierburi italiene Delikat

In plus:

  • chifle cu susan (le-am pregatit in casa)
  • salata verde
  • 1 rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de somon cu pasta de avocado:

Burgerii:

Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele.

Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta.

Ceapa verde o taiati rondele mici, iar patrunjelul il tocati marunt.

Intr-un vas amestecati somonul tocat cu ceapa verde si patrunjelul.

Adaugati mustarul, sare, putin praf de chilli si ierburi italiene.

Amestecati bine, apoi dati compozitia la rece, 30 de minute.

Scoateti compozitia de la frigider, formati doi bugeri.

Ungeti un grill cu putin ulei, il incingeti, puneti burgerii formati si ii rumeniti la foc potrivit pe ambele parti.

Cand sunt gata ii scoateti pe un platou.

Pasta de avocado:

Curatati avocado de coaja si scoateti samburele.

Il puneti in blender cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul de masline.

Pulsati pana devine o pasta.

Presarati sare, piper si ierburi italiene, amestecati bine.

Luati doua chifle, le taiati in doua.

Pe partea de jos asezati frunze de salata (spalate si bine scurse de apa), apoi felii de rosie, un burger si pasta de avocado. Deasupra asezati capacul chiflei.

La fel procedati cu al doilea burger.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de somon cu pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

12.07.2018, 21:18

Va multumesc!

miki_a 1

20.07.2018, 11:45

Minunată rețetă!!! Bravo!

Rocsi 1

20.07.2018, 20:38

Multumesc mult, Miki!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale surpriza