Briose cu unt si cas

de mirela0911 in Mancare copii, 3 Iun 2018 | 7678 vizualizari

 

Un altfel de briose care se pot servi atat la micul dejun alaturi de un iaurt sau chiar la scoala sau birou. Sunt pufoase si satioase, perfecte chiar si pentru "picnicul bucatarasilor"! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 100 g unt moale
  • 100 g cas de vaca (sau cascaval)
  • sare dupa gust
  • pudra de chimen
  • 1 ou mic pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu unt si cas:

Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se activeze. 

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea si oul apoi se toarna maiaua. Se amesteca usor cu degetele si se toarna cate putin de ulei. Se rastoarna pe masa si se framanta un aluat omogen. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca untul moale impreuna cu casul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa deoparte. Se poate inlocui casul cu cascaval si se adauga sare doar daca este nevoie.

Se ia aluatul dospit si i se da o forma cilindrica, ca un snur mai gros. Acesta se taie in 12 bucati aproximativ egale.

Se ia fiecare bucatica si se intinde cu sucitorul in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 1-1.5 mm. Cu un cutter zimtat se cresteaza in jumatatea de jos, dar nu de tot, in mai multe locuri (a se vedea pozele). Pe prima jumatate se pun 2 lgt din umplutura, se intinde pe toata suprafata apoi se ruleaza strans. In partea de sus vor ajunge crestaturile. Se unesc in cerc, la capete, obtinandu-se astfel forme de floricele. 

Se pregateste o tava de briose cu 12 forme. Se ung bine cu ulei si se asaza in fieare forma cate o floare. Se lasa 10 minute sa mai dospeasca.

Se bate oul bine cu putina sare. Se ung briosele floricele cu ou si se presara deasupra putina pudra de chimen.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Se pot servi atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui casul cu cascaval.

2

Pudra de chimen poate fi inlocuita cu seminte de susan, mac, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu unt si cas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu legume si menta