A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bab gulyas la ceaun

Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carne

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...Citeste continuarea

Burger cu carne de vita

Postat de: cristina1985 in Vita

Varza se taie marunt, daca nu aveti  razatoare speciala, se pune sare si se amesteca cu mainile. Se lasa 15-20 minute, dupa care se pune ulei de masline cu busuioc. Carnea gata preparata...Citeste continuarea

Broccoli in stil Italian

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Broccoli se desface buchețele și se spală în mai multe ape. Cozile se curăță și se taie felii subțiri de 5 mm. Roșiile și usturoiul se toacă mărunt.   Călim cozile de...Citeste continuarea

Batoane de post, cu mac

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...Citeste continuarea

Budinca de paste cu broccoli

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun deoparte. Broccoli se rupe in...Citeste continuarea

Bob verde cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem. Călim...Citeste continuarea

Burger de somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si...Citeste continuarea

Bors de legume, cu afumatura

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Morcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, la foc iute, în 2 litri de apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea

Bors de fasole cu ciuperci si spanac

Postat de: katty in Mancaruri de post

In uleiul incins punem la calit morcovul curatat, spalat si taiat semirondele. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie, apoi  adaugam pasta de ardei si stingem...Citeste continuarea

Budinca de legume cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Batem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea...Citeste continuarea

Bombe

Postat de: dantes in Porc

Se toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le...Citeste continuarea

Bulion

Postat de: sufletista in Bulion

Rosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce...Citeste continuarea

Bors de legume cu scarita afumata

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Scărița afumată se spală, se porționează  și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...Citeste continuarea

Bors de cartofi si sfecla, ca in...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se taie în forma dorită (dar nu foarte mici) și se pun la fiert, la foc iute. Cartofii se curăță, se spală, se taie...Citeste continuarea

Burgeri de vita cu ciuperci,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal.  Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider. Se incalzeste...Citeste continuarea

Budinca de paste cu cas

Postat de: MotanLaOale in Fusilli

Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Bors de pui cu praz si conopida

Postat de: katty in Ciorbe

Punem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute,...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu oua de...

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...Citeste continuarea

Bors rusesc cu sfecla rosie

Postat de: eumimi in Ciorbe

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz si mere

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

In vasul robotului punem fulgi de ovaz si fulgi de cocos. Pornim robotul si lasam sa se marunteasca totul ca sa ajunga ca si o faina de malai. Adaugam semintele de canepa, merele curatate de...Citeste continuarea

Batoane cu seminte si ciocolata

Postat de: xana in Dulciuri

Batem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici. Amestecam apoi toate ingredientele si...Citeste continuarea

Baghete cu cascaval

Postat de: auragiuverdea1990 in Piine

     Pentru inceput am pus intr-un vas drojdia uscata cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta, si am lasat putin la crescut. Intre timp, am pregatit un vas...Citeste continuarea

Burger buns - paine pentru hamburger

Postat de: AnaDavid in Piine

Intr-o cratita puneți laptele, apa și untul și încălziți până la 45 de grade C. Aveti grija ca untul sa se topeasca total. Separat, amestecăm făină cu zahăr, drojdie si...Citeste continuarea

Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)

Postat de: xana in Peste

Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin....Citeste continuarea

Byrek albanez- Placinta cu carne

Postat de: ctlina in Vita

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul si rosia cubulete. Sotati ceapa si...Citeste continuarea

Burrito cu carne de pui in sos BBq...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...Citeste continuarea

Budinca cu ciuperci si vinete

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata...Citeste continuarea

Boeuf Bourguignon by Julia Child

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine...Citeste continuarea

Burta de porc la gratar cu salsa...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Nectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider. Se amesteca ketjap manis cu 2 catei...Citeste continuarea

Bulion cu oregano

Postat de: amalia01 in Bulion

Culegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii. Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc. Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic....Citeste continuarea

Bulion din rosii cherry de diverse...

Postat de: Constelatialeu in Bulion

Mai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute...Citeste continuarea

Bulion din rosii

Postat de: panacris in Bulion

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii,  zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de...Citeste continuarea

Burgeri ­Nuferi

Postat de: ancutsa in Porc

Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele. Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca...Citeste continuarea

Bruschete cu mazare verde

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin . C eapa verde o...Citeste continuarea

Bors cu legume si carne de vita

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult....Citeste continuarea

Bami (Taitei in stil indonezian, cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute.  Intre...Citeste continuarea

Barcute din dovlecei, umplute cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin. Se fierbe tare un ou. Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul...Citeste continuarea

Bautura racoritoare cu pepene rosu

Postat de: mitinita in Bauturi

Pepenele rosu se taie in cuburi si se curata de samburi. Cuburile de pepene se pun la congelat. Dupa ce s-au congelat, se pun in blenderul Oster, impreuna cu suc de lamaie, menta si apa....Citeste continuarea

Budinca de chia cu lapte de cocos

Postat de: Criss in Vegan / Raw vegan

Intr-un borcan mai mare sau intr-un bol, se amesteca laptele de cocos cu mierea si semintele de chia si se pune borcanul in frigider pentru aproximativ o ora, dupa care budinca e gata. Se...Citeste continuarea

Bors de legume, dres cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță și se spală legumele. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin...Citeste continuarea

Budinca cu taietei de casa a la...

Postat de: iri_love in Paste

Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci...Citeste continuarea

Bors de loboda

Postat de: momo121 in Supe/Ciorbe

Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.          Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete,...Citeste continuarea

Balmos cu salata de castraveti

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie -...Citeste continuarea

Bors de salata verde

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si...Citeste continuarea

Banane cu piure de castane

Postat de: dantes in Mancare copii

Piureul de castane se amesteca foarte bine cu untul moale, zaharul pudra si esenta de rom pana devine o crema. Curatam bananele, le taiem pe lung si cu o lingurita, scobim interiorul bananelor...Citeste continuarea

Broccoli cu ficatei la cuptor

Postat de: oanapl in Ficat

Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: mirupiru in Vita

Se unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu. Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de...Citeste continuarea

Briose cu ton

Postat de: oanapl in Ton

Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si...Citeste continuarea

Burgeri

Postat de: Criss in Porc

In cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire,...Citeste continuarea