Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2019 | 2449 vizualizari

 

Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu.
Nu are gluten, este bogata in proteine, contine putine calorii ....dar sa revenim la reteta noastra.
Calentica sau mai des numita karantika, este o budinca algeriana originara din orasul Oran.
O puteti cumpara calda la vanzatorii ambulanti din marile orase.
Este o mancare ieftina, consistenta si economica. Se poate servi cu sos de rosii picant asezonat cu harissa. Este des parfumata cu chimen si arozata cu ulei de masline.
Ideala in perioada de post.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/budinca-sarata-algeriana-cu-faina-de.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de faina de naut bio
  • sare
  • 1 lingurita de chimen (am pus seminte)
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml de lapte
  • 2 oua
  • 3 portii de branza topita
  • 1 plic de praf de copt
  • 900 ml - 1 l de apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica:

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea.

Amestecati bine cu un tel sau la robot.

Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu.

Am pus 900 ml de apa.

Compozitia este foarte lichida.

Am lasat sa se odihneasca 1 h.

Amestecati si varsati intr-un vas uns (20/30 cm).

Dati la cuptorul incalzit la 180° C timp de 40-45 minute.

Budinca se va colora usor la suprafata.

Verificati cu lama unui cutit daca este coapta, trebuie sa iasa uscata.

Cand este gata presarati un pic de chimen pudra si arozati cu un pic de ulei.

Eu am ras deassupra branza ricotta sarata si presarat paprika afumata.

Taiati-o portii si serviti-o calda. Cu o salata este minunata si este un fel de mancare complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine