Bulion de rosii cu telina

de Ina in Bulion, 10 Aug 2019 | 5177 vizualizari

 

Pentru ca iarna trecuta am consumat tot bulionul, anul asta am zis sa fac mai mult. Deja am facut doua transe, in fuctie de cate rosii am adunat din gradina. Acum am facut varianta cu telina.

 

INGREDIENTE

  • 2 galeti si jumatate de rosii diverse soiuri
  • 4 crengi mari cu frunze de telina
  • 5-6 frunze de dafin
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 2 maini de cimbru
  • o lingurita cu piper boabe
  • o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute )
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de rosii cu telina:

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.

Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii obtinut pe care l-am fiert la foc mic. Cand sucul a scazut la 3/4 din cantitatea initiala adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de telina, de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe parcursul fierberii pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului. 

Cand frunzele de telina s-au fiert suficient le-am scos din bulion si le-am blendat obtinand o pasta pe care am reincorporat-o in bulion, acesta capatand o aroma deosebita. 

Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este una destul de groasa.

La cantitatea de ingrediente indicata am fiert buluinul exact 4 ore, pana ce consistenta a fost cea dorita.

Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde ( 55 secunde la 900 W ). Capacele le-am fiert in apa 2 minute.

Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si  doar sterse cu prosop de unica folosinta ) 

Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele. 

Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit ) 

TIPS-URI

1

Bulionul cu piure de telina va fi mai inchis la culoare decat cel fara telina.

2

Din cantitatea data am obtinut 8 borcane de 800 g.

3

Cand desfaceti capacul pastrati bulionul ramas in frigider, acoperit cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii cu telina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion