Ketchup (varianta mea)

de Merisor in Bulion, 19 Aug 2012 | 8016 vizualizari

 

Daca tot am fost in weekend la tara am inceput pregatirea pentru iarna si am dat startul la conservarea rosiilor.
Am facut un ketchup dulce-picant pe care il voi folosi atat la pizza cat si la sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 20 Kg rosii
  • 5 kg ardei kapia copt
  • 10 linguri rase sare
  • 5 ardei iuti
  • 600 gr zahar
  • 1 pachet piper macinat
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita boabe de mustar macinate
  • 1 plic conservant
  • 1 lingura otet de vin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup (varianta mea):

Am inceput cu ardeiul pe care l-am spalat, l-am scurs apoi l-am copt pe gratar. L-am decojit, am curatat de seminte l-am trecut prin jet de apa rece si l-am lasat la scurs.


Rosiile le-am trecut prin separatorul de seminte, iar ardeii( iute si cel copt) i-am trecut prin robot. Am pus totul intr-un vas de 20 L, un tuci de tara dupa cum se va vedea in poza nr 1, care nu-i chiar reusita fiid realizata cu ajutorul telefonului mobil. Am pus tuciul pe pirostrie si am facut focul avand grija sa nu fie flacara mare. Am mestecat continuu. Am lasat sa fiarba pana cand cantitatea a scazut sub jumatate din cat a fost. De pe la jumatatea timpului de fierbere am inceput sa asezonez cu sare, zahar si condimente, degustand din cand in cand.


Sa va spun modul de incercare al mamei daca este facut: a pus o lingura de lemn in pozitie dreapta in mijlocul tuciului si a lasat-o libera. Cand lingura a stat in aceasi pozitie fara pic de balans a spus ca este suficient de fiert. Cand am ridicat de pe foc, am dizolvat conservantul intr-o lingura de otet si l-am amestecat in ketchup.


Am umplut imediat borcanele sterilizate in prealabil(le-am tinut cateva minute intr-o tava la cuptor cu focul aprins si fara capace) le-am pus imediat capacele si le-am dus in camara acoperindu-le cu paturi.


Am umplut 10 borcane de 800 gr si 6 borcane de 400 gr.

TIPS-URI

1

se mai poate pune amidon de porumb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Laly 1

22.08.2012, 12:59

Ce bun va fi la iarna

Merisor 1

22.08.2012, 14:03

Mena

Merisor 1

22.08.2012, 14:03

Laly, sper sa mai fac sa imi ajunga toata iarna ca e lunga

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Ketchup