Ketchup (varianta mea)

de merisor in Bulion, 19 Aug 2012 | 5776 vizualizari

 

Daca tot am fost in weekend la tara am inceput pregatirea pentru iarna si am dat startul la conservarea rosiilor.
Am facut un ketchup dulce-picant pe care il voi folosi atat la pizza cat si la sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 20 Kg rosii
  • 5 kg ardei kapia copt
  • 10 linguri rase sare
  • 5 ardei iuti
  • 600 gr zahar
  • 1 pachet piper macinat
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita boabe de mustar macinate
  • 1 plic conservant
  • 1 lingura otet de vin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup (varianta mea):

Am inceput cu ardeiul pe care l-am spalat, l-am scurs apoi l-am copt pe gratar. L-am decojit, am curatat de seminte l-am trecut prin jet de apa rece si l-am lasat la scurs.

Rosiile le-am trecut prin separatorul de seminte, iar ardeii( iute si cel copt) i-am trecut prin robot. Am pus totul  intr-un vas de 20 L, un tuci de tara dupa cum se va vedea in poza nr 1, care nu-i chiar reusita fiid realizata cu ajutorul telefonului mobil. Am pus tuciul pe pirostrie si am facut focul avand grija sa nu fie flacara mare. Am mestecat continuu. Am lasat sa fiarba pana cand cantitatea a scazut sub jumatate din cat a fost. De pe la jumatatea timpului de fierbere am inceput sa asezonez cu sare, zahar si condimente, degustand din cand in cand. 

Sa va spun modul de incercare al mamei daca este facut: a pus o lingura de lemn in pozitie dreapta in mijlocul tuciului si a lasat-o libera. Cand lingura a stat in aceasi pozitie fara pic de balans a spus ca este suficient de fiert.  Cand am ridicat de pe foc, am dizolvat conservantul intr-o lingura de otet si l-am amestecat in ketchup.

Am umplut imediat borcanele sterilizate in prealabil(le-am tinut cateva minute intr-o tava la cuptor cu focul aprins si fara capace) le-am pus imediat capacele si le-am dus in camara acoperindu-le cu paturi.

 Am umplut 10 borcane de 800 gr si 6 borcane de 400 gr.

 

TIPS-URI

1

se mai poate pune amidon de porumb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Laly 1

22.08.2012, 12:59

Ce bun va fi la iarna

merisor 1

22.08.2012, 14:03

Mena

merisor 1

22.08.2012, 14:03

Laly, sper sa mai fac sa imi ajunga toata iarna ca e lunga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!