Bulion aromat cu cimbru

de reisnaor_2006 in Bulion, 18 Aug 2015 | 2067 vizualizari

 

Un suc de rosii gustos si usor de facut, mult mai bun decat cel cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii
  • 3 lg de zahar
  • 3 lingurite se sare mare
  • 1-2 lingurite de cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu cimbru:

       Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coapta din roşie.

       Se trec prin masina de tocat si se pune intr-o oala cu fundul mai gros. Sucul de rosii obtinut se pune la fiert.Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, insistand mai ales pe fundul vasului si se lasa sa fiarba pana scade un sfert din suc sau mai mult daca vrem sa obtinem un suc mai consistent.

       Se aromeaza cu cimbru,zaharul si sare dupa gust si se toarna in sticle bine sterilizate.Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic şi se sterilizeaza, 15-20 de minute. Se acopera in prosoape groase si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Sarea este bine sa se puna la sfarsit cand obtinem consistenta dorita ca sa nu ne trzim la sfarsit ca este ocna de sarat cand scade sucul la fierbere.

2

Sticlele cu suc de rosii pastreaza intr-un loc uscat şi racoros.

3

Putem aromatiza cu patrunjel,telina,usturoi,busuioc,etc.

4

Compozitia se toarna fierbinte in sticle si le intoarcem invers ca sa nu prinda aer.

5

Zaharul reduce aciditatea rosilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bulion aromat cu cimbru-0
Bulion aromat cu cimbru-1
Bulion aromat cu cimbru-2
Bulion aromat cu cimbru-3
Bulion aromat cu cimbru-4
Bulion aromat cu cimbru-5

COMENTARII (19)

Catalina L

Catalina L 1

18.08.2015, 20:37

frumos si bun

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

18.08.2015, 20:41

Rocsi

Rocsi 1

18.08.2015, 21:37

Fain si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!