Bulion aromat cu cimbru

de reisnaor_2006 in Bulion, 18 Aug 2015 | 2382 vizualizari

 

Un suc de rosii gustos si usor de facut, mult mai bun decat cel cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii
  • 3 lg de zahar
  • 3 lingurite se sare mare
  • 1-2 lingurite de cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu cimbru:

Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coapta din roşie.


Se trec prin masina de tocat si se pune intr-o oala cu fundul mai gros. Sucul de rosii obtinut se pune la fiert.Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, insistand mai ales pe fundul vasului si se lasa sa fiarba pana scade un sfert din suc sau mai mult daca vrem sa obtinem un suc mai consistent.


Se aromeaza cu cimbru,zaharul si sare dupa gust si se toarna in sticle bine sterilizate.Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic şi se sterilizeaza, 15-20 de minute. Se acopera in prosoape groase si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Sarea este bine sa se puna la sfarsit cand obtinem consistenta dorita ca sa nu ne trzim la sfarsit ca este ocna de sarat cand scade sucul la fierbere.

2

Sticlele cu suc de rosii pastreaza intr-un loc uscat şi racoros.

3

Putem aromatiza cu patrunjel,telina,usturoi,busuioc,etc.

4

Compozitia se toarna fierbinte in sticle si le intoarcem invers ca sa nu prinda aer.

5

Zaharul reduce aciditatea rosilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Catalina L 1

18.08.2015, 20:37

frumos si bun

reisnaor_2006 1

18.08.2015, 20:41

Rocsi 1

18.08.2015, 21:37

Fain si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bulion aromat