Bulion aromat cu cimbru

de reisnaor_2006 in Bulion, 18 Aug 2015 | 3500 vizualizari

 

Un suc de rosii gustos si usor de facut, mult mai bun decat cel cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii
  • 3 lg de zahar
  • 3 lingurite se sare mare
  • 1-2 lingurite de cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu cimbru:

Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coapta din roşie.


Se trec prin masina de tocat si se pune intr-o oala cu fundul mai gros. Sucul de rosii obtinut se pune la fiert.Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, insistand mai ales pe fundul vasului si se lasa sa fiarba pana scade un sfert din suc sau mai mult daca vrem sa obtinem un suc mai consistent.


Se aromeaza cu cimbru,zaharul si sare dupa gust si se toarna in sticle bine sterilizate.Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic şi se sterilizeaza, 15-20 de minute. Se acopera in prosoape groase si se lasa pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Sarea este bine sa se puna la sfarsit cand obtinem consistenta dorita ca sa nu ne trzim la sfarsit ca este ocna de sarat cand scade sucul la fierbere.

2

Sticlele cu suc de rosii pastreaza intr-un loc uscat şi racoros.

3

Putem aromatiza cu patrunjel,telina,usturoi,busuioc,etc.

4

Compozitia se toarna fierbinte in sticle si le intoarcem invers ca sa nu prinda aer.

5

Zaharul reduce aciditatea rosilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Catalina L 1

18.08.2015, 20:37

frumos si bun

reisnaor_2006 1

18.08.2015, 20:41

Rocsi 1

18.08.2015, 21:37

Fain si bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

Rosii uscate la soare

pe 02.08 la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Bulion de legume