Bors de fasole verde

de RODIMUR in Ciorbe, 31 Mai 2019 | 218 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute un borșuleț tare gustos, cu fasole verde și multe legume, pentru că soțul meu preferă borșurile acrișoare. Este un borș foarte bun, care poate fi servit și în zilele de post, cu mămăliguță caldă și moale și cu ardei iuți.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină mare
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 4 cartofi noi, mari
  • 1 litru de borș natural preparat în casă/de putină
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole verde:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.


Se curăță cepele și usturoiul se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.


Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, peste ceapă și usturoi. Se lasă legumele la foc mic, ca să se înmoaie și să scadă lichidul lăsat de roșii. Se adaugă pasta de tomate, se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă tigaia încă două-trei minute la foc mic.


Păstăile se curăță, se aleg și se dau separat în clocot pentru 4-5 minute, după care se strecoară și se adaugă în oala în care rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate.


Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală. După două-trei clocote, se adaugă și legumele călite și apoi borșul, strecurat.


Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.


Se mai lasă borșul la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu: sare, piper și cumbru, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc și după 10-15 minute, borșul poate fi servit, eventual cu mămăliguță și cu ardei iute, proaspăt, sau murat în oțet. Cine vrea, poate îmbunătăți borșul cu 1-2 linguri de smântână.


 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

2

Pentru ca fasolea verde să nu ”acopere” celelalte legume cu gustul său puternic, este bine să i se dea un clocot scurt și apoi, strecurată, să fie adăugată, pentru a fierbe definitiv, în oala de borș/ciorbă.

3

Cartofii noi, tăiați cubulețe, vor fi ultimele legume adăugate, la fiert, în afară de cele călite.

4

Este bine, pe cât posibil, să folosiți borș natural, de putină, sau preparat în casă.

5

Fierbeți borșul un clocot-două, după ce îl veți adăuga în oală.

6

După ce condimentați borșul cu: sare, piper și cimbru, luați oala de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

vasimur 1

31.05.2019, 22:03

Gherca Daniela 1

01.06.2019, 19:00

Tare bun!

RODIMUR 1

01.06.2019, 19:59

Mulțumesc frumos, Daniela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu tarhon