Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Iul 2019 | 2223 vizualizari

 

Imi amintesc ca, atunci cand eram mai mici, retetele de post erau destul de putine, mai ales deserturile. Deserturile de atunci se rezumau la clatite, gogosi, cornuri cu gem/mere, cornulete cu bors, prajitura cu gem si cam atat, cred! Acum avem o gama atat de larga de produse, cu care putem face fel si fel de preparate! Aceasta budinca este una de post, se face simplu, este delicioasa si pot sa zic ca o portie nu mi-a fost de ajuns, asa mult mi-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte de cocos
  • 250 ml lapte de soia cu sirop de agave
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar brut
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 10-12 migdale

  • Pentru sosul de caise:
  • 7-8 caise coapte
  • 3 linguri zahar brut
  • 3-4 linguri apa
  • cateva frunze de menta
  • 2 linguri lichior de caise
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta:

Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul. Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie. Invartiti cu un tel pana faina este complet dizolvata. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic. Invartiti mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand budinca s-a ingroasat si incepe sa clocoteasca, o trageti de pe foc. Taiati migdalele grosier, le adaugati in budinca. O repartizati cat este calda, in 3 cupe.


Sosul de caise: Spalati caisele, scoateti samburii si le taiati in felii mai groase. Intr-o cratita puneti zaharul brut la caramelizat. Cand s-a topit complet, adaugati apa si caisele. Amestecati, lasati sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa si se formeaza un sos. Trageti cratita de pe foc, adaugati menta maruntita si lichiorul de caise.


Invartiti bine. Peste budinca calda, puneti sosul de caise. Decorati cu frunze de menta, apoi serviti.


Noi am servit-o calduta, dar este delicioasa si rece!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

25.07.2019, 20:53

Va multumesc mult!

RuxyRux 1

25.07.2019, 23:20

Delicios!

Rocsi 1

28.07.2019, 10:34

Multumesc, Ruxy!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta (de post)