Rulouri bicolore de post cu dulceata

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 1135 vizualizari

 

un desert de post satios si tare gustos ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi de drojdie proaspata
  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 500 ml apa calduta
  • 200 gr. margarina
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • putina nuca de cocos
  • pentru uns: cca 70ml apa rece+1 lingurita faina+un praf turmeric
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri bicolore de post cu dulceata:

Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator.


Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam.


Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua.


Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin o ora.


In cealalta jumatate de aluat incorporam pudra de cacao, asa incat aluatul va capata culoare inchisa. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam,la fel ca si pe cel simplu la dospit o ora.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Preparam amestecul de apa, faina si turmeric intr-un castronel.


Intindem pe masa de lucru infainata ambele aluaturi separat, apoi decupam cercuri de aceeasi marime.


Suprapunem aluat maro peste cel deschis la culoare,punem putina dulceata si rulam, obtinand astfel rulourile pe care le vom aseza in tavi tapetate cu hartie de copt.


Ungem rulourile cu amestecul obtinut din apa+faina+turmeric, apoi presaram nuca de cocos si dam tavile la copt pentru 25-30 minute.


Scoatem rulourile din tava pe un platou, le pudram cu zahar pudra cat sunt fierbinti sa se lipeasca zaharul de ele.


Lasam la racorit si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri bicolore de post cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:22

mmm delicioase!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:37

Tare bune sunt!

mihaelar63 1

27.04.2016, 07:45

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu urzici și tofu