Biscuiti fragezi cu merisoare

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 7 Iul 2019 | 1466 vizualizari

 

 Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 250 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 100 gr merisoare deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu merisoare:

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se adauga si merisoarele uscate si framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se asaza in tava pe hartie de copt. Se coc biscuitii 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit.

Se presara cu zahar pudra la final. Se servesc alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa se foloseasca untul rece taiat cubulete si sa nu se framante prea mult aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anuta 1

10.07.2019, 19:44

Ce imi plac fursecurile,de tot felul,dar broscutele alea mi-au luat ochii

dantes 1

13.07.2019, 08:38

Buni!

BurceaVasilica71 1

13.07.2019, 13:51

Va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana