Biscuiti fragezi cu merisoare

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 7 Iul 2019 | 2533 vizualizari

 

 Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 250 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 100 gr merisoare deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu merisoare:

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.

Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se adauga si merisoarele uscate si framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider si se formeaza sfere de circa 5 mm grosime. Se asaza in tava pe hartie de copt. Se coc biscuitii 15-20 de min pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit.

Se presara cu zahar pudra la final. Se servesc alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa se foloseasca untul rece taiat cubulete si sa nu se framante prea mult aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anuta 1

10.07.2019, 19:44

Ce imi plac fursecurile,de tot felul,dar broscutele alea mi-au luat ochii

dantes 1

13.07.2019, 08:38

Buni!

BurceaVasilica71 1

13.07.2019, 13:51

Va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de bulgur cu legume