Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel

de mihaelar63 in Vita, 25 Noi 2019 | 688 vizualizari

 

 Blanquete de veau este un preparat traditional din bucataria frantuzeasca. Termenul de blanquette provine de la sosul alb care acopera preparatul. Eu aici va prezint una dintre variantele acestei tocanite frantuzesti. M-a incitat promisiunea ca voi obtine un sos alb catifelata. Asa a si fost. In viitor voi incerca si o alta varianta cu carnea doar fiarta. Folosirea ciupercilor este optionala. UN preparat delicios pe care-l voi repeta cu prima ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 2 morcovi
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina telina verde
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 buchet garni-foaie dafin, patrunjel , cimbru
  • 1 galbenus
  • 1 pahar smantana grasa
  • 1/2 pahar vin alb
  • sarfe
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel:


  1. Carnea de vitel se taie cuburi.

  2. Legumele se curata si se spala .

  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele .

  4. Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit .Sarati

  5. Adugati cuburile de carne si le lasati sa se rumeneasca .

  6. SE aduga morcovul , faiana alba si se amesteca .

  7. ,, Stingeti'' imediat cu vin alb . Se aduga apa suficienta sa fiarba carnea lejer .

  8. Introduceti la fierbere buchetul garni si telina taiat marunt .

  9. Se lasa sa fiarba la foc mic , inabusit cam doua ore pana carnea este perfect moale si bine fiarta .

  10. Daca este necesar mai completati cu putina apa .

  11. Cand zeama de fierbere a scazut se aduca sosul format din smantana batuita amestecata cu galbenus si zeama de lamaie .

  12. Sosul alb se dilueaza cu zeama calda si apoi se pune in vasul cu tocanita .

  13. In acest moment intensitatea fierberii trebuie redusa la minimum .Piparati .

  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  15. Serviti tocanita garnisita cu frunze verzi de telina sau patrunjel .

  16. In mod traditional se aduga in Blaquette de veau, ciuperci .

  17. Noi am laturat o garnitura de paste .


Bon Appetite !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

26.11.2019, 19:51

Sigur a fost gustoasa!

Panacris 1

26.11.2019, 20:20

dantes 1

27.11.2019, 12:16

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de telina