Budinca cu dovlecei si cartofi dulci

de Gherca Daniela in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 2340 vizualizari

 

 O budinca perfecta pentru cina, mai ales pentru copii, dar merge si dimineata la micul dejun.



     Ai mei pitici nu mai aveau rabdare nici sa se raceasca, nici sa fac poze...i-am linistit cu o felie pana am terminat sedinta foto, apoi au mancat pana s-au saturat si restul a terminat-o mami si tati...tare buna ;)
"meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 2 cartofi dulci potriviti
  • 3 oua
  • 250 g Ricotta
  • 100 ml lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu dovlecei si cartofi dulci:

Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete.

Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute).

Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.

         Separat, intr-un bol, batem ouale cu un praf de sare, adaugam branza Ricotta si laptele, omogenizam si la final punem legumele caldute; condimentam cu sare dupa gust (atentie legumele sunt dulci si au nevoie de sare...eu am pus mai putina deoarece copii s-au obisnuit asa).

       Intr-o tava cu pereti detasabili (eu am folosit una de 24cm si este cam subtirica felia, dar cred ca este mai ok una de 22cm),  tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt si faina pe margini... turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 40 minute sau pana este frumos rumena deasupra.
      

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu dovlecei si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas