Baghete cu iaurt si cascaval

de lucy2002 in Piine, 2 Sep 2019 | 3063 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina alba 650
  • 150 gr iaurt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 200 gr cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu iaurt si cascaval:

Intr-un bol cernem faina. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia si zaharul. Dupa ce se activeaza drojdia, incepem a adauga iaurtul amestecat cu oul batut si framantam. Treptat adaugam apa calduta, sarea si framantam bine. Adaugam pe rand uleiul si framantam... Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 4 bucati sau in cate doriti voi. Se intinde cu sucitorul o foaie si se rade cascaval din abundenta, rulam foaia si o punem in tava de copt, crestam bagheta, o dam cu pensula cu apa si o presaram cu cascaval ras, procedam asa si cu celelalte bucati de aluat si le lasam sa creasca. Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pana se rumenesc frumos.   Le servim dupa ce sa mai racoresc daca aveti rabdare...noi nu am avut :D

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

apa calduta nu fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu iaurt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani