Barcute umplute cu piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2020 | 1772 vizualizari

 

Vazusem zilele trecute la Simona pide cu spanac. Aratau foarte bine doar ca noi nu ne impacam cu spanacul asa ca am facut ceva pe gustul nostru. Au iesit aceste barcute tare gustoase!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • cca 300 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei

Pt. topping:

  • 1 buc piept de pui
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g mozzarela
  • 50 ml lapte
  • 100 g mozzarela
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute umplute cu piept de pui:

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea.

Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute.

Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a incorporat faina, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framnata pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste topping-ul. Se spala pieptul de pui si se taie in cubulete mici.

Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga carnea. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca, adaugand intre timp si sare si piper. Dupa ce s-a rumenit, se toarna smantana pentru gatit si se amesteca. Se adauga mozzarela data pe razatoare (50 g) si se amesteca. Se pune si usturoiul taiat feliute. Daca este prea gros sosul, se toarna laptele pentru a-l mai subtia. Se mai potriveste dupa gust cu sare si piper daca este nevoie apoi se lasa sa se racoreasca.

Aluatul se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma ovala. Marginea se indoaie de jur imprejur formand o bordura. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se umple fiecare barcuta cu topping. Deasupra se presara mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu topping-ul preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

13.04.2020, 16:30

Bune si barcutele !!!Mai ales cu pui !!!!

Panacris 1

14.04.2020, 16:32

dantes 1

18.04.2020, 10:34

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberec cu carne de vita