Briose umede cu zmeura si stafide

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Ian 2020 | 1020 vizualizari

 

Mai aveam putina zmeura la congelator si i-am gasit repede intrebuintare. " Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic)
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 70-100 g zmeura congelata
  • 30 g stafide
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umede cu zmeura si stafide:

Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.

Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine  1 minut sa le incorporam bine.

 Adaugam apoi o parte din zmeura congelata faramitata si data prin faina. Ar fi trebuit si mai multa zmeura sa pun in compozitie.

Punem compozitie in hartiile pentru briose, dar avem grija sa nu le umplem ( punem aproximativ 3/4) pentru ca va creste foarte mult compozitia si  va curge din forme.

Presaram si deasupra zmeura data prin faina si stafide si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Presaram zahar pudra la final. Le lasam sa se raceasca si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umede cu zmeura si stafide" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Chec de post cu aroma de zahar ars