Briose umede cu zmeura si stafide

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Ian 2020 | 728 vizualizari

 

Mai aveam putina zmeura la congelator si i-am gasit repede intrebuintare. " Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 125 g iaurt simplu( un iaurt mic)
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 70-100 g zmeura congelata
  • 30 g stafide
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umede cu zmeura si stafide:

Untul moale, de la temperatura camerei, il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.


Adaugam iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine 1 minut sa le incorporam bine.


Adaugam apoi o parte din zmeura congelata faramitata si data prin faina. Ar fi trebuit si mai multa zmeura sa pun in compozitie.


Punem compozitie in hartiile pentru briose, dar avem grija sa nu le umplem ( punem aproximativ 3/4) pentru ca va creste foarte mult compozitia si va curge din forme.


Presaram si deasupra zmeura data prin faina si stafide si dam briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Presaram zahar pudra la final. Le lasam sa se raceasca si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umede cu zmeura si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rahela Velicu 1

17.01.2020, 15:02

Multumesc!

Ancutsa 1

10.02.2020, 18:06

Rahela Velicu 1

11.02.2020, 13:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune